Bean festival 9. septembra na Salašu 137

29. August 2018
Bean festival 9. septembra na Salašu 137

Četrnaesto po redu međunarodno takmičenje u kuvanju pasulja - Bean festival, održaće se 9. septembra na “Salašu 137” kod mesta Čenej nadomak Novog Sada.

Osim takmičenja u kuvanju pasulja na tradicionalni način, svi koji posete Salaš 137 moći će da uživaju u raznovrsnim ukusima jela od pasulja, ali i ostalim specijalitetima vojvođanske kuhinje, kao što su vrući čvarci, perkelti, krofne, štrudle, pite i druga slatka i slana jela.

I ove godine poseban akcenat organizatori stavljaju na humanitarnu akciju “Pogodi u srce” u okviru koje će svi posetioci moći da doniraju novac u posebno obeležene kutije, za pomoć onima kojima je najpotrebnija.

Jedan od zanimljivih pratećih programa je i “Salašarska pijaca” na kojoj će posetioci moći da degustiraju ili kupe proizvode domaće hrane, rakije, vina, organske proizvode ili zimnicu. Imaće priliku i da se upoznaju sa tradicionalnim načinom pečenja rakije, a moći će i da probaju vruću rakiju sa kazana.

Kada je prateći program u pitanju, najveće interesovanje izazivaju “Ravničarske igre” u kojima se posetioci mogu oprobati u bacanju starog bicikla u dalj, navlačenju konopca, brzom prenošenju pasulja... Takođe, biće u prilici da pohađaju školu jahanja ili da se voze fijakerom, uživajući u idiličnom ambijentu vojvođanskih salaša.

Veliki broj likovnih umetnika iz Vojvodine, Srbije i regiona okupiće se na Salašu 137 u okviru “Likovne kolonije” već u petak, 7. septembra, od kada će posetioci salaša imati priliku da uživaju u njihovim likovnim tvorevinama. Kao i prethodnih godina, pripremljen je bogat muzički program, vredne nagrade, specijalni gosti i nagradna igra za posetioce.

Organizatori festivala su „Ekocentar Vodomar 05“ i „Salaš 137“, uz podršku sponzora i prijatelja festivala, a pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Pokrajinskih sekretarijata za poljoprivredu i turizam.

Comments (0)

Connected news

Restaurants
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. February 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restaurants
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. January 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restaurants
Kultna brza hrana Istanbula
28. December 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restaurants
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. December 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...