"Rubinova“ vina putuju u Kinu

01. July 2019
Predstavnici Rubina potpisuju ugovore o saradnji
Predstavnici Rubina potpisuju ugovore o saradnji

Mada već prisutna na kineskom tržištu, kompanija “Rubin”, ovog puta, izabrana među više od 500 izlagača na nedavno završenom Međunarodnom sajmu kineske robe široke potrošnje u Ningbou, stazu će do novih kupaca utabati vrhunskim VINIMA SA PEČATOM, sa geografskim poreklom, više puta nagrađivanim na takmičenjima širom sveta, a nekoliko ugovora već je potpisano i kreću prve isporuke ka Aziji - navodi se u saopštenju kompanije.

- Prve isporuke VINA SA PEČATOM upravo kreću i od ove saradnje očekujemo mnogo, kako za “Rubin”, tako i za našu zemlju, kad je u pitanju izvoz domaćih brendova – rekla je Danijela Jovanović, direktor “Rubina”, iz kojeg se u budžet Republike Srbije, na ime akciza i doprinosa slije blizu deset miliona evra godišnje.

– Pokazali smo da moderna firma, poput naše vinarije, može da bude lider u zemlji, regionu, ali i šire. Raduje nas što je Kina prepoznala naš kvalitet, ali i druge zemlje, čime nam se dalje krči put ka vrhu vinske karte sveta - dodala je Danijela Jovanović.

“Rubin” jejedna od malobrojnih vinarija koje na bocama vina imaju ljubičastu markicu, dobijenu od Ministarstva poljoprivrede i na osnovu koje potrošači mogu da prepoznaju da se radi o vrhunskom vinu.

- Ljubičasta markica je garant kvaliteta i porekla vina, to je oznaka za najviši kvalitet – objasnila je Danijela Jovanović i dodala - Na 18 lokacija u Srbiji, “Rubin” ima najveće površine pod vinogradima u rodu u Srbiji, na 1.200 hektara. Još osamdesetih godina prošlog veka, zaposleni u “Rubinu” su uvideli značaj geografske zaštite, i danas, ova kompanija ima najveći broj vina sa geografski zaštićenim poreklom. Potvrda ovome jeste i dodela ljubičaste plakete za Rubinova vina.

Učešćem na sajmu, s ciljem unapređenja saradnje Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, među kojima je i Srbija, “Rubin” je napravio poseban iskorak, pre svega svojim VINIMA SA PEČATOM, sa geografskim poreklom, a poznavaoci pića, odlučili su se mahom za srpske nosioce priznanja “AVC Viena” jednog od najznačajnijih takmičenja u kvalitetu vina u Evropi, odobrenog od Evropske unija, sa ciljem nagrađivanja najboljih vina. Takođe, upućeni su i da su vina “Rubina” dokazala svoj kvalitet i na najvećem sajmu vina u Šangaju, takmičenju vinara u Londonu – Decanter, ali i istaknutom međunarodnom sajmu vina i alkoholnih pića u Diseldorfu.
 

Comments (0)

Connected news

Restaurants
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. February 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restaurants
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. January 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restaurants
Kultna brza hrana Istanbula
28. December 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restaurants
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. December 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...