Nakon Ciriha "Car Go" stiže i u Beč

20. March 2019
Nakon Ciriha 'Car Go' stiže i u Beč

Srpska softverska kompanija CarGo Technologies širi svoje poslovanje na još jedan evropski grad - Beč, čime će se naći rame uz rame sa svetski poznatim Uberom.

Tako će CarGo postati jedna od retkih srpskih kompanija koje investiraju i u zemlje EU.

Direktor CarGo kompanije Vuk Guberinić potpisao je Sporazum o saradnji sa austrijskim partnerima, čime je aplikacija CarGo nastavila da širi svoje poslovanje na tržište Zapadne Evrope, nakon Ciriha u kome je dostupna od decembra 2018. godine.

Guberinić je povodom širenja poslovanja na glavni grad Austrije istakao da je veoma ponosan što je srpska aplikacija dobro došla u jednoj uređenoj i razvijenoj zemlji, ali je izrazio žaljenje što pokušavaju da je ugase u Srbiji, gde je i nastala.

- Ovo je samo početak jer CarGo planira regionalno širenje poslovanja. Svet počinje da prepoznaje CarGo kao srpski brend, a time i jednu srpsku kompaniju, kao stranog investitora. U Austriju donosimo kvalitet više, a Uber će dobiti konkurenciju, zahvaljujući čemu ćemo i mi i oni biti bolji za korisnike, što je nama najvažnije - rekao je on.

Guberinić je dodao da će aplikacija CarGo biti dostupna na korišćenje građanima Beča krajem aprila i ističe da CarGo planira dalje regionalno širenje sa jasnom ambicijom da postane lider u Jugoistočnoj Evropi.

- CarGo nije prevoz, već sinonim za inovacije i predstavlja platformu na kojoj će brojni biznisi moći da se razvijaju i brojni ljudi nađu stalni ili povremeni posao. Naša ambicija je da zapošljavamo ljude, a korisnicima pružamo vrhunsku uslugu. Drago nam je da nas prepoznaju i u inostranstvu, što se vidi po strancima koji dolaze u Beograd i traže od nas da aplikacija postane dostupna van granica Srbije - izjavio je Vuk Guberinić, nakon potpisivanja Sporazuma o saradnji.

Izvor: B92

Comments (0)

Connected news

Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Others
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. August 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Others
16. August 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....