Festival sireva Balkana ovog vikenda u Domu omladine Beograda

11. October 2019

"Balkan Cheese Festival“, deseta izložba autohtonih sireva Balkana biće održana tokom vikenda 12. i 13. oktobra u prostoru Doma omladine Beograda, partnera ove manifestacije.

Posetioci će na izložbi moći da vide i probaju retke i neobične vrste više od stotinu sireva iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske, da uživaju u uparivanju sireva sa vrhunskim vinima i delikatesima, kao i
poslasticama sa sirom.

Posebno mesto u čast jubileja festivala zauzeće Pirotski kačkavalj i Svrljiški belmuž. Nastavnici i učenici srednje Mlekarske škole „Dr Obren Pejić“ iz Pirota će tokom oba dana predstaviti i sam čin spravljanja mladog kačkavalja, dok će predstavnici svrljiške manifestacije „Belmužijada“ poslužiti posetioce na licu mesta spravljenim specijalitetom Belmuž. Biće premijerno predstavljen i sir MocaMela, kojim su studenti Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu pobedili na nacionalnom nivou takmičenju Ecotrophelia i potom zauzeli sedmo mesto u Evropi, što je najbolji rezultat iz Srbije, jedine zemlje van zemalja EU čiji je ekoinovativni premijum prehrambeni proizvod predstavljen.

Radno vreme "Balkan Cheese Festivala“ biće od 10 do 20 časova u subotu i nedelju. Ceremonija otvaranja je u subotu u 10 časova. Cena jednodnevne ulaznice je 250 dinara (uključuje degustaciju sireva i delikatesa na svim štandovima izlagača).

Ulaznice će biti dostupne na biletarnici Doma omladine Beograda. Svečana dodela nagrada za najbolje sireve po glasovima publike, najlepši štand i najlepši tanjir sireva biće održana u nedelju, 13. oktobra u 19 časova.

Comments (0)

Connected news

Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Others
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. August 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Others
16. August 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....