Odluka o sudbini Slavija hotela 24. januara

23. January 2018

Privredni sud u Beogradu razmatraće 24. januara tužbu za poništenje odluke Arbitražnog veća po kojoj Slavija hotel Beograd duguje firmi Fil Šar 1,2 miliona evra, zbog čega je sudski izvršitelj vlasnicima Industrije mesa Matijević prodao deo tog hotela.

IM Matijević uslovno je kupila Slavija Lux, kao deo Slavija hotela na licitaciji 16. januara, kao jedini zainteresovani kupci po ceni od 6,5 miliona evra.

Direktor Slavija hotela Veselin Jovićević rekao je za Betu da sudski izvršitelj nije imao pravo da zakaže licitaciju sve dok Privredni sud ne donese rešenje o zahtevu za odlaganje izvršenja odluke Arbitražnog veća o naplati duga, ali je zbog opomene suda prodaju ipak proglasio uslovnom.

- Izvršitelj postupa protivpravno, tendenciozno i krajnje neozbiljno, jer je delimično uspeo da sprovede svoju nameru da proda deo hotela, a da njegovom rukovodstvu ne dozvoli da iskoristi pravni lek i zatraži odlaganje izvršenja te odluke, dok Privredni sud ne utvrdi da li je osnovano potraživanje firme Fil Šar, u vlasništvu udovice ubijenog Branislava Šaranovića, Katarine Šaranović - rekao je Jovićević.

Dodao je da je sudski izvršitelj dugo odbijao da odgovori na zahtev rukovodstva hotela za odlaganje izvršenja naplate duga, što je preduslov da rukovodstvo hotela to zatraži od suda.

On je rekao da je sudski izvršitelj tek na opomenu Apelacionog suda odgovorio na taj zahtev u januaru ove godine, a licitaciju je zakazao pre toga u decembru prošle godine.

Izvor: Beta

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hospitality
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hospitality
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...