Marko Korica imenovan za novog generalnog direktora hotela Viceroy Kopaonik Srbija

19. January 2022
Autor fotografije: Darko Radulović
Autor fotografije: Darko Radulović
Za novog generalnog direktora prvog luksuznog „ski-in, ski-out“ rizorta sa 5 zvezdica Viceroy Kopaonik Srbija, imenovan je Marko Korica, koji je deo menadžmenta ovog hotela od njegovog ulaska na domaće, a ujedno i evropsko tržište.
 
Zahvaljujući izuzetnim liderskim sposobnostima i organizacionim veštinama u svim aspektima poslovanja hotela od njegovog otvaranja u junu 2021. godine, Marko Korica postavljen je na čelo ovog rizorta koji broji 119 soba i predstavlja deo prepoznatljivog portfolija kompanije Viceroy Hotels & Resorts. Sa bogatim petnaestogodišnjim iskustvom u ugostiteljstvu i praktičnim pristupom menadžmentu, Marko Korica je prepoznat kao lider koji će doprineti daljem razvoju brenda.
 
Novi generalni direktor istakao je da je čast i zadovoljstvo biti deo Viceroy tima koji već na početku prve zimske sezone beleži odlične rezultate.
 
- Radujem se svim novim izazovima koji me očekuju u daljem radu, kao i prilici da doprinesem unapređenju i održavanju intuitivne usluge našeg tima, koja je već na vrlo visokom nivou, i kreiranju jedinstvenih i nezaboravnih iskustava za naše goste. Ponosan sam što sam na čelnoj poziciji planinskog rizorta koji je već uveliko poznat po svom gostoprimstvu, raskošnoj gastronomskoj ponudi i autentičnom dizajnu, te zato pozivam sve buduće posetioce da nam se pridruže u bezgraničnim avanturama na snegu i pod suncem. Verujem da ćemo uspešno privesti kraju zimsku sezonu, kao i da će svi posetioci stvoriti nezaboravne uspomene zbog kojih će nam se rado vraćati tokom cele godine. Uz kontinuiran napredak, nastavićemo da održavamo pozitivno radno okruženje za ceo naš tim kako bismo i svim budućim gostima pružili besprekornu uslugu tokom njihovog boravka - dodao je Korica.
 
Bil Volš (Bill Walshe), izvršni direktor kompanije Viceroy Hotels & Resorts istakao je neizmernu zahvalnost Marku Korici jer je svojim iskustvom, predanošću i izuzetnim liderskim karakteristikama, umnogome doprineo uspešnom otvaranju i predstavljanju prvog evropskog rizorta Viceroy brenda.
 
- Izuzetno mi je drago što imamo priliku da negujemo njegov talenat i veštine u novoj ulozi generalnog direktora Viceroy Kopaonik hotela. Marko je jedan od ključnih faktora ne samo u prenošenju ideologije brenda, već i u nastavku pozicioniranja Srbije i Kopaonika kao međunarodne turističke destinacije - zaključio je Volš.
 
Marko Korica poseduje diplomu master studija u međunarodnom poslovanju i dragoceno iskustvo kada je reč o suočavanju sa različitim izazovima na kompleksnim tržištima. Radio je u hotelima Amvaj Rotana u Dubaiju i Ias Island Rotana & Centro Ias Island u Abu Dabiju.
 
On će na mestu generalnog direktora hotela Viceroy Kopaonik Srbija naslediti Gorana Kovačevića.
 
Viceroy Kopaonik Srbija predstavio je raznovrsnu ponudu i autentične sadržaje za vreme zimske sezone u najpoznatijem srpskom skijalištu, istovremeno nastojeći da dodatno unapredi kvalitet usluge na „Planini sunca“, kao i vrednosti ovog globalnog brenda.

  

Comments (0)

Connected news

Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hospitality
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. February 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hospitality
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. February 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hospitality
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. February 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum,  lifestyle  hotel,...