HOTREC preporučuje: BOOK DIRECT!

21. July 2020
Image by Memin Sito from Pixabay
Image by Memin Sito from Pixabay

Zbog neobičnih i teških okolnosti širom Evrope izazvanih pandemijom koronavirusa, ovog leta HOTREC toplo preporučuje putnicima i turistima da se prilikom rezervacije smeštaja obrate direktno izabranom hotelu.

- Kako se širom Evrope turizam polako oporavlja, hotelijeri čine sve što je u njihovoj mogućnosti da u hotelima obezbede potreban nivo čistoće i higijene. Naša je preporuka da radi svoje bezbednosti i bolje informisanosti, putnici stupaju direktno u kontakt sa hotelom u kojem žele da izvrše rezervaciju smeštaja, kako bi iz prve ruke dobili informacije o merama koje se preduzimaju u hotelu - rekao je predsednik HOTREC-a Jens Zimmer Christensen.

Činjenica je da su tokom proleća 2020, hoteli u Evropi bili teško pogođeni COVID krizom, pa je stopa popunjenosti kapaciteta bila i manja od 10 odsto, pa će za mnoge hotele ovo leto biti presudno. Većina hotelijera veruje da direktan odnos sa gostima može biti odlučujući faktor opstanka. Nažalost, mnogi hotelijeri su ogorčeni zbog nedostatka podrške i neadekvatnog ponašanja online booking platformi tokom pandemije virusa COVID-19, jer su zadržali visoke provizije i loše sprovodili otkaze rezervacija i žalbe gostiju. 

Kako bi se ojačala veza i podigla svest o mnogim prednostima direktnog bukiranja za goste, HOTREC i njene članice – udruženja, pokrenuli su širom Evrope kampanju BOOK DIRECT. Kampanju prati i logo i razni promotivni proizvodi kao što su stikeri, flajeri, posteri itd. Materijal kampanje je dostupan hotelijerima u Evropi na nekoliko jezika i to besplatno, dok za određene promotivne proizvode treba izvršiti malu doplatu. (Više informacija na: https://www.book-direct-shop.eu). 

- Naša BOOK DIRECT kampanja naglašava da je direktan kontakt između gostiju i hotela najbolji način da se obezbedi mogućnost odgovora na posebne i lične zahteve na poverljiv i efikasan način. Kada se hoteli na određenoj destinaciji pretražuju online, preporučujemo da se obavezno potraže zvanični sajtovi hotela, kako bi se proverile cene i dobili direktni kontakti hotela koji su - rekao je Markus Luthe, predsedavajući za online distribuciji u HOTREC-u. 
____________________________________

HOTREC je reprezentativna organizacija koja predstavlja ugostiteljski sektor u Evropi. Zajedno sa turističkom industrijom, ovaj sektor predstavlja treću po veličini evropsku industriju, koja obezbeđuje 12,5 miliona radnih mesta. HOTREC okuplja 45 nacionalnih organizacija, zastupajući interese ugostitelja u 33 zemlje Evrope.

Izvor: Skål International

Comments (0)

Connected news

Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hospitality
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. February 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hospitality
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. February 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hospitality
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. February 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum,  lifestyle  hotel,...