7 najboljih wellness hotela na svetu

10. May 2022
Photo by The Anam on Unsplash
Photo by The Anam on Unsplash
Aro Hā, Novi Zeland
Aro Hā, Novi Zeland
Willka T'ika, Peru
Willka T'ika, Peru
BodyHoliday, Sveta Lucija
BodyHoliday, Sveta Lucija
Anantara Eastern Mangroves, Abu Dabi
Anantara Eastern Mangroves, Abu Dabi
Ananda, Himalaji, Indija
Ananda, Himalaji, Indija
Stanglwirt Green Spa Resort, Austrija
Stanglwirt Green Spa Resort, Austrija
Palazzo Fiuggi, Italija
Palazzo Fiuggi, Italija

 Opuštajuća masaža, plivanje u bazenima sa aromatičnom vodom ili vežbanje joge u prelepim okruženjima neće „obrisati“ sve tegobe izazvane problemima sa kojima smo se suočavali već dve godine, ali za sve one koji nose teret anksioznosti i imaju zdravstvene tegobe usled stresa, korišćenje wellness sadržaja svakako može biti od velike koristi.

Portal CNN travel izdvojio je 7 najboljih mesta za podmlađivanje i opuštanje na svetu, a lista izgleda ovako:

Aro Hā, Novi Zeland
Okružen snežnim planinskim vrhovima, rizort Aro Hā ima samo jedan cilj – da regeneriše telo i um, ali to u praksi nije baš tako jednostavno izvodljivo. Naime od gostiju se očekuje da se odreknu konzumacije alkohola, kofeina i cigareta pre polaska na ovo wellness putovanje. Dan u Aro Hā rizortu počinje u zoru, dinamičnom Flow jogom uz zvukove Tibetanskih činija, a za doručak je na meniju vekna od šargarepe sa puterom od jabuke i sosom od bobičastog voća. Kako bi telo, um i duh ostali čisti, ponuda restorana je zasnovana na biljkama, sa naglaskom na upotrebu lokalnih proizvoda. Fitness je takođe važan, te se preporučujue šetnja planinskim stazama, pre opuštanja u spa centru i terapeutske masaže.

Willka T'ika, Peru
Ušuškan na prelepoj lokaciji na Andima, između znamenitiog lokaliteta Maču Pikču i grada Kusko, ovaj eco-friendly rizort osim lokacije može da se pohvali i baštom Seven Chakra Gardens – prelepim prostorom osmišljenim tako da predstavlja sedam čakri, u kojima se, prema verovanju, nalaze energetski centri u ljudskom telu. Deo zaposlenih u rizortu čine pripadnici urođeničkog Kečua naroda, sa zadatkom da boravak gostiju protekne u bliskoj vezi sa Pachamama – Majkom zemljom. Odličan način da se povežete sa prirodom je kupka u zagrejanoj slanoj vodi obogaćenom mirisnim biljkama pod vedrim zvezdanim nebom.

BodyHoliday, Sveta Lucija
Idilična karipska lokacija, plaža sa sitnim peskom i tropska kišna šuma, doprinosi obećenju koje rizort BodyHoliday daje gostima: "Dajte nam vaše telo na nedelju dana, a mi ćemo vam vratiti vaš um." U zavisnosti od programa, gosti mogu provesti ceo boravak vežbajući jogu ili istraživajući ostrvo uz uzbudljive aktivnosti poput ronjena ili streličarstva.
Wellness centar poseduje dermatološku klinikom, koja između ostalih tretmana i terapija, nudi i tretmane „obnavljanja lepote“. Među gostima je popularna „serenity“ masaža – švedska tehnika u kojoj se koristi specijalna mešavina ulja koja pomaže kod problema sa disanjem i spavanjem, uz Ayurveda principe.

Anantara Eastern Mangroves, Abu Dabi, UAE
Sa pogledom na prelepo zelenilo na rubu grada, Anantara rizort pametno koristi svoje prirodno okruženje kako bi stvorilo oazu za lečenje inspirisanu istočnjačkom tradicijom. Neki od ekskuzivnih tretmana uključuju "Vichy desert sand body scrub" i "Neom de-stress candle massage," a u zavisnosti od raspoloženja gosti mogu da uživaju u turskom hamamu ili prošetaju do obale, gde su dostupni razni vodeni sportovi.

Ananda, Himalaji, Indija
Pozicioniran na obroncima Himalaja, okružen šumom, Ananda rizort sa pravom nosi nadimak "duhovna staza." Tretmani se prilagođavaju individualnim potrebama gostiju, te su dostupni potpuni medicinski pregledi, kao i konsultacije u spa centru, kako bi se iskoristio pun potencijal aktivnosti, poput joge, meditacije, pranayama (regulisanje disanja) i osvežavajuće kupke. Ekskluzivni su i gosti rizorta, gde se ističu članovi britanske kraljevske porodice, kao i hoivudske zvezde Elizabet Harli i Bred Pit.

Stanglwirt Green Spa Resort, Austrija
Alpske planinske kućice prekrivene travom okružene oštrim planinskim vrhovima dom su modernog, ekskuzivnog spa rizorta, u kome se gostima poslužuje hrana sa privatne organske farme, a svojevrsan raritet je i eko-sauna izgrađena od lokalnog arola bora, ali i unutrašnja fitness bašta na 500 kvadratnih metara. Stanglwirt rizort ističe i svoje vodene sadržaje, dizajnirane tako da podsećaju na stenovito planinsko okruženje, gde se za opuštanje najčešće preporučuje kombinacija kupanja u bazenu sa slanom vodom, nakon čega sledi masaža u specijalno opremljenim nišama. Spoljašnje aktivnosti uključuju golf, jahanje konja i skijanje.

Palazzo Fiuggi, Italija
Ovaj terapijski rizort tvrdi da ima sveukupan pristup wellbeing-u, sa posebnim fokusom na ublažavanje zdravstvenih problema nastalih nakon preležanog korona virusa. Okruženje je idilično, a voda lekovita uz prirodnu lepotu italijanskih Alpa u pozadini. Palazzo Fiuggi nudi luksuzne wellness tretmane, uključujući holistične terapije i medicinske usluge tima doktora i eksprerata, kreiranih prema individualnim potrebama gostiju. Ističu se program "Post Covid-19" i "Restore and Balance" program za regeneraciju. Najbolja vrsta wellness tretmana uključuje i dobru hranu, te gosti ovog rizorta uživaju u specijalitetima šefa sa tri Michelin zvezdice. 

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hospitality
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hospitality
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...