7 najboljih wellness hotela na svetu

10. Maj 2022
Photo by The Anam on Unsplash
Photo by The Anam on Unsplash
Aro Hā, Novi Zeland
Aro Hā, Novi Zeland
Willka T'ika, Peru
Willka T'ika, Peru
BodyHoliday, Sveta Lucija
BodyHoliday, Sveta Lucija
Anantara Eastern Mangroves, Abu Dabi
Anantara Eastern Mangroves, Abu Dabi
Ananda, Himalaji, Indija
Ananda, Himalaji, Indija
Stanglwirt Green Spa Resort, Austrija
Stanglwirt Green Spa Resort, Austrija
Palazzo Fiuggi, Italija
Palazzo Fiuggi, Italija

Opuštajuća masaža, plivanje u bazenima sa aromatičnom vodom ili vežbanje joge u prelepim okruženjima neće „obrisati“ sve tegobe izazvane problemima sa kojima smo se suočavali dve godine, ali za sve one koji nose teret anksioznosti i imaju zdravstvene tegobe usled stresa, korišćenje wellness sadržaja svakako može biti od velike koristi.

Portal CNN travel izdvojio je 7 najboljih mesta za podmlađivanje i opuštanje na svetu, a lista izgleda ovako:

Aro Hā, Novi Zeland
Okružen snežnim planinskim vrhovima, rizort Aro Hā ima samo jedan cilj – da regeneriše telo i um, ali to u praksi nije baš tako jednostavno izvodljivo. Naime od gostiju se očekuje da se odreknu konzumacije alkohola, kofeina i cigareta pre polaska na ovo wellness putovanje. Dan u Aro Hā rizortu počinje u zoru, dinamičnom Flow jogom uz zvukove Tibetanskih činija, a za doručak je na meniju vekna od šargarepe sa puterom od jabuke i sosom od bobičastog voća. Kako bi telo, um i duh ostali čisti, ponuda restorana je zasnovana na biljkama, sa naglaskom na upotrebu lokalnih proizvoda. Fitness je takođe važan, te se preporučujue šetnja planinskim stazama, pre opuštanja u spa centru i terapeutske masaže.

Willka T'ika, Peru
Ušuškan na prelepoj lokaciji na Andima, između znamenitiog lokaliteta Maču Pikču i grada Kusko, ovaj eco-friendly rizort osim lokacije može da se pohvali i baštom Seven Chakra Gardens – prelepim prostorom osmišljenim tako da predstavlja sedam čakri, u kojima se, prema verovanju, nalaze energetski centri u ljudskom telu. Deo zaposlenih u rizortu čine pripadnici urođeničkog Kečua naroda, sa zadatkom da boravak gostiju protekne u bliskoj vezi sa Pachamama – Majkom zemljom. Odličan način da se povežete sa prirodom je kupka u zagrejanoj slanoj vodi obogaćenom mirisnim biljkama pod vedrim zvezdanim nebom.

BodyHoliday, Sveta Lucija
Idilična karipska lokacija, plaža sa sitnim peskom i tropska kišna šuma, doprinosi obećenju koje rizort BodyHoliday daje gostima: "Dajte nam vaše telo na nedelju dana, a mi ćemo vam vratiti vaš um." U zavisnosti od programa, gosti mogu provesti ceo boravak vežbajući jogu ili istraživajući ostrvo uz uzbudljive aktivnosti poput ronjena ili streličarstva.
Wellness centar poseduje dermatološku klinikom, koja između ostalih tretmana i terapija, nudi i tretmane „obnavljanja lepote“. Među gostima je popularna „serenity“ masaža – švedska tehnika u kojoj se koristi specijalna mešavina ulja koja pomaže kod problema sa disanjem i spavanjem, uz Ayurveda principe.

Anantara Eastern Mangroves, Abu Dabi, UAE
Sa pogledom na prelepo zelenilo na rubu grada, Anantara rizort pametno koristi svoje prirodno okruženje kako bi stvorilo oazu za lečenje inspirisanu istočnjačkom tradicijom. Neki od ekskuzivnih tretmana uključuju "Vichy desert sand body scrub" i "Neom de-stress candle massage," a u zavisnosti od raspoloženja gosti mogu da uživaju u turskom hamamu ili prošetaju do obale, gde su dostupni razni vodeni sportovi.

Ananda, Himalaji, Indija
Pozicioniran na obroncima Himalaja, okružen šumom, Ananda rizort sa pravom nosi nadimak "duhovna staza." Tretmani se prilagođavaju individualnim potrebama gostiju, te su dostupni potpuni medicinski pregledi, kao i konsultacije u spa centru, kako bi se iskoristio pun potencijal aktivnosti, poput joge, meditacije, pranayama (regulisanje disanja) i osvežavajuće kupke. Ekskluzivni su i gosti rizorta, gde se ističu članovi britanske kraljevske porodice, kao i hoivudske zvezde Elizabet Harli i Bred Pit.

Stanglwirt Green Spa Resort, Austrija
Alpske planinske kućice prekrivene travom okružene oštrim planinskim vrhovima dom su modernog, ekskuzivnog spa rizorta, u kome se gostima poslužuje hrana sa privatne organske farme, a svojevrsan raritet je i eko-sauna izgrađena od lokalnog arola bora, ali i unutrašnja fitness bašta na 500 kvadratnih metara. Stanglwirt rizort ističe i svoje vodene sadržaje, dizajnirane tako da podsećaju na stenovito planinsko okruženje, gde se za opuštanje najčešće preporučuje kombinacija kupanja u bazenu sa slanom vodom, nakon čega sledi masaža u specijalno opremljenim nišama. Spoljašnje aktivnosti uključuju golf, jahanje konja i skijanje.

Palazzo Fiuggi, Italija
Ovaj terapijski rizort tvrdi da ima sveukupan pristup wellbeing-u, sa posebnim fokusom na ublažavanje zdravstvenih problema nastalih nakon preležanog korona virusa. Okruženje je idilično, a voda lekovita uz prirodnu lepotu italijanskih Alpa u pozadini. Palazzo Fiuggi nudi luksuzne wellness tretmane, uključujući holistične terapije i medicinske usluge tima doktora i eksprerata, kreiranih prema individualnim potrebama gostiju. Ističu se program "Post Covid-19" i "Restore and Balance" program za regeneraciju. Najbolja vrsta wellness tretmana uključuje i dobru hranu, te gosti ovog rizorta uživaju u specijalitetima šefa sa tri Michelin zvezdice. 

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Septembar u znaku zahvalnosti zaposlenima u Domaćinstvu
08. Jul 2024
Nedelja posvećena zaposlenima u hotelskom Domaćinstvu – International Housekeepers Week,...
Hotelijerstvo
“Vrata raja” od 160 miliona evra: Počela izgradnja novog luksuznog hotelsko-rezidencijalnog kompleksa u Ulcinju
04. Jul 2024
Karisma Hotels & Resorts i Dobrov & Family Group sa ponosom najavljuju početak...
Hotelijerstvo
JP Skijališta Srbije gradi apart hotel na Zlatiboru
24. Jun 2024
JP Skijališta Srbije podnelo je Ministarstvu zaštite životne sredine zahtev za...
Hotelijerstvo
Luštica ima potencijal da nadmaši elitne turističke destinacije
30. Maj 2024
Crna Gora ima ogroman potencijal, a Luštica je biser koji bi mogao da nadmaši...