Promovisani Nautički plovni putevi Srbije na sajmu u Dizeldorfu

19. February 2020
Promovisani Nautički plovni putevi Srbije na sajmu u Dizeldorfu

Udruženje nautičara "Dunavski propeler" je na 51. sajmu nautike i vodenih sportova "BOOT" (18-20. januar) u Dizeldorfu predstavilo Nautičke plovne puteve Srbije i promovisalo turističku ponudu i privrednike iz Srbije. U krugu paviljona IWI-a (Inland Waterways International) - Svetskog udruženja kontinentalnih vodnih puteva, izlagači iz Srbije imali su čast i priliku da učestvuju i prikažu nautičke resurse i privrednike koji se bave ovom privrednom granom.

IWI paviljon je okupio 11 partnera, 3 poster partnera i IWI udruženje - ukupno 15 izlagača. Veliki uspeh udruženja IWI je da je u okviru paviljona okupio važne agencije kao što su Linssen Boat Holiday, Locaboat, Les Canalous i Le boat koje se bave nautikom u funkciji iznajmljivanja plovila.

Plovila posebno konstruisana za plovidbu na rekama, kanalima i jezerima bila su izložena, prezentirana posetiocima sajma kojima je bilo omogućeno da se konkretno upoznaju sa kvalitetnom ponudom i komforom tih plovila. U okviru IWI paviljona posetioci su se mogli upoznati i sa ponudom agencije Nicolas koja je otvorila novu destinaciju na reci Tisi u Mađarskoj kao i ponuda plovidbe na specifičnim plovilima tipa starih barži i šlepova preuređenih u plovila za rečno kanalsku turističku ponudu.

Zanimljivo je da su se pored već poznatih destinacija kontinentalnog nautičkog turizma u Engleskoj, Irskoj, Holandiji, Belgiji, Francuskoj, Portugaliji, Italiji, Nemačkoj, Skandinavskim zemaljama i Poljskoj, po prvi put na ovom tržištu pojavile nove destinacije u Kanadi (agencija Le boat), Rusiji (agencija Les Canalous) i Mađarskoj (agencija Locaboat).

Održana je i konferencija "Dan kanala – Day of the Canals". Predavanja 12 predavača pratilo je 92 slušalaca iz 12 zemalja. Na završnoj prezentaciji, koju je prezentirao Rudiger Ditter direktor urbanističkog sektora zelene teritorije grada Lajpciga, povodom organizovanja svetske konferencije kanala i reka koja će se održati u Lajpcigu 20 - 23. septembra 2020. godine Krsta Pašković imao je kratku prezentaciju o nautičkim potencijalima Srbije.

Povod za ovu kratku prezentaciju o Srbiji je bio poziv gradu Lajpcigu da učestvuje na 42. Sajmu nautike u Beogradu, 2-6. aprila 2020. i prezentira verovatno najveći projekat u Evropi o revitalizaciji ugljenih kopova te regije i stvaranja zelene regije. Krsta Pašković ispred udruženja Dunavski propeler i Beogradskog sajma nautike lova i ribolova dao je kratku informacju o mreži vodnih putevima u Srbiji. Učesnicima konferencija i posebnim gostima „Dan kanala – Day of the Canals“ u okviru posebnog promo paketa, uručen je i prospekt o nautičkim potencijalima i plovnim putevima Srbije.

Comments (0)

Connected news

Fairs
Sajam knjiga u Novom Sadu: Besplatan ulaz i popusti do 70 odsto
14. March 2024
Premijerna izdanja, atraktivne programe i brojne promocije priprema oko 60 izlagača koji će od...
Fairs
Ove godine Sajam turizma i Sajam HORECA-OPREMA obišlo 42.453 posetilaca
26. February 2024
Najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i regionu, 45. Međunarodni sajam turizma i...
Fairs
Grčka država-partner na 45. Međunarodnom sajmu turizma
30. January 2024
Država-partner na predstojećem 45. Međunarodnom sajmu turizma, koji se održava u Beogradu od...
Fairs
45. Sajam turizma od 22. do 25. februara 2024.
15. January 2024
Najveći i najposećeniji sajam turizma u regionu – 45. Međunarodni sajam turizma u...