Egipat viđen očima srpskih novinara

24. February 2020
Foto: Milica Bosnić
Foto: Milica Bosnić

U okviru 42. Međunarodnog beogradskog Sajma turizma, u organizaciji ambasade Arapske Republike Egipat, u subotu 22. februara održan okrugli sto na temu: Putopisi, putopisno novinarstvo i turizam: Egipat viđen očima srpskih turista.

Panelisti okruglog stola bili su Milena Mihaljčić, urednik časopisa BelGuest, Milica Bosnić, osnivač Biljana Bosnić Ognjenović fondacije, Milena Božović Manić sa Radio Beograda, Ana Janković, social media author, Nebojša Kotlajić RTS, Sonja Lapatanov putopisac, Teodora Miljković influenser, dr Danijel Pavlović asistent profesor na Fakultetu za turistički i hotelijerski manadžment na Singidunum Univerzitetu i mr Marko Tadić nfluenser.

Milica Bosnić je govorila o ciljevima Fondacije, o želji da nastavi Biljinu misiju, da nagrađivanjem podstiče turističko novinarstvo i humanost. Milica je pomenula i gospodina Dušana Milojkova, biciklistu i humanistu koji svojim biciklom osvaja svet i sakuplja novac za pomoć drugima. Sledeća tura koju će voziti biće od Brisela do Moskve. Obilaziće Rotary klubove i sakupljati novac za Dečiju bolnicu u Pančevu. 

- Jako bi volela da pronađemo modalitet i da u toj vožnji od Brisela do Moskve vozi i za Biljanu, odnosno da sakupi određeni novac koji bi kroz našu Fondaciju bio prosleđen dalje, kome je potreban. Po mojoj želji, ako se ta saradnja ostvari, bila bi to pomoć za neko dete - istakla je Milica Bosnić.

Upućen je i poziv za konkurisanje za novinarske nagrade "Biljana Bosnić Ognjenović". 

- Pozivam sve zainteresovane novinare da putuju, uživaju, pišu o lepotama Srbije i Egipta, da dele, daruju i vole, a pre svega da budu ljudi, jer to je jedina odluka koja samo od nas zavisi - zaključila je Milica Bosnić.

Comments (0)

Connected news

Fairs
Sajam knjiga u Novom Sadu: Besplatan ulaz i popusti do 70 odsto
14. March 2024
Premijerna izdanja, atraktivne programe i brojne promocije priprema oko 60 izlagača koji će od...
Fairs
Ove godine Sajam turizma i Sajam HORECA-OPREMA obišlo 42.453 posetilaca
26. February 2024
Najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i regionu, 45. Međunarodni sajam turizma i...
Fairs
Grčka država-partner na 45. Međunarodnom sajmu turizma
30. January 2024
Država-partner na predstojećem 45. Međunarodnom sajmu turizma, koji se održava u Beogradu od...
Fairs
45. Sajam turizma od 22. do 25. februara 2024.
15. January 2024
Najveći i najposećeniji sajam turizma u regionu – 45. Međunarodni sajam turizma u...