Prvi edukativni centar koji nudi mogućnost mladim maturantima ugostiteljskih škola usavršavanje u Rumuniji

27. August 2020

Švajcarska obrazovna grupa winsedswiss, na tržište Srbije ušla je sa cijem da razvija nove obrazovne sisteme koji se zasnivaju na stalnim inovacijama i kreativnosti u uslugama. Tržište usluga koje se stalno razvija imaće sve veću potrebu za kvalifikovanim radnicima koji će biti spremni da odgovore na sve izazove današnjice. U ovom intervjuu imaćemo priliku da od predstavnika kompanije winsedswiss, Miki Mitrovich i Uroša Uroševića, čujemo više o Oradea Hospitality Management Academy, prvom edukativnom centru namenjenom mladim ugostiteljima.

• Winsedswiss obrazovna grupa ušla je na domaće tržište sa nizom profesionalnih i stručnih programa, a sa radom je počeo Oradea Hospitality Management Academy, prvi edukativni centar u uslužnoj industriji. O kakvim programima je reč i kada možemo da očekujemo da startuju?

Miki Mitrovich: Partnerstvom između winsedswiss obrazovne grupe (WEG) i grada Oradee, najdinamičnijeg grada u Rumuniji, nastala je ohma - savršen spoj tradicionalnog švajcarskog kvaliteta i potencijala mladalačke odvažnosti. VET by EHL (Vocational Education & Training by Ecole hotelière de Lausanne) program profesionalnog obrazovanja i obuke idealan je za sve koji žele da postanu profesionalci u ugostiteljstvu - od majstora kulinarskih specijaliteta, stručnih menadžera restorana, do vrhunskih eksperata u hotelskoj administraciji. Bliskom saradnjom sa vodećim hotelima i restoranima, ohma je obezbedila polaznicima priliku da po švajcarskom sistemu dualnog obrazovanja, steknu iskustvo i potrebne veštine za pružanje usluga na najvišem nivou po međunarodnim standardima. Prijave za ohma akademiju otvorene su do 6. septembra, a sami programi startuju 15. septembra u Oradei.

Koji je profil budućih polaznika ohma akademije?

Uroš Urošević: Vrata ohma akademije otvorena su za sve zainteresovane starije od 16 godina, čiji je san da postanu neki od najboljih profesionalaca u oblasti ugostiteljstva. Industrijska stručnost, kreativnost, emocionalna inteligencija, kritičko razmišljanje i preduzetnički duh samo su neke veština koje će polaznici usavršiti na akademiji. Na svim programima nastava se odvija na engleskom jeziku i polaznici imaju idealnu priliku za njegovo profesionalno usavršavanje koje će im svakako značiti u daljem razvoju karijere širom sveta.

Šta je to što bi izdvojilo ohma akademiju i koje su to komparativne prednosti programa koje nudite u odnosu na obrazovne programe koji već postoje u Srbiji i regionu?

Miki Mitrovich: Činjenica po kojoj se ohma razlikuje od ostalih programa obrazovanja u regionu, je siguran put do stvaranja lidera i vrhunskih stručnjaka u hotelijerskoj industriji, i najvažnije, sve to pod licencom „VET by EHL“ (Vocational Education & Training by Ecole hotelière de Lausanne). Mi ćemo edukovati sledeću generaciju studenata jedinstvenim i najefikasnijim metodama obrazovanja sa najprestižnijeg hotelijerskog instituta na svetu. Naši studenti stiču unikatnu mogućnost da postanu članovi najuspešnijih kompanija ugostiteljske industrije i stvaraju izvanredne profesionalne karijere.

Kroz naš ekskluzivni licencirani program, winsedswiss će kreirati visoko kvalifikovane i strastvene profesionalace, u regionu i šire.

Spomenuli ste da je ceo koncept zasnovan na principu švajcarskog sistema dualnog obrazovanja, na koji način će polaznici imati priliku da teorijsko znanje primene u praksi?

Uroš Urošević: U okviru ohma akademije polaznici imaju priliku da borave u jedinstveno koncipiranom kampusu koledža "Partenie Cosma" u Oradei, prilagođenom svim programima kako bi imali priliku da stečeno znanje primene i u praksi. Na raspolaganju će im biti kantina, restorani, recepcije, hotelske sobe i apartmani gde će se pripremati i razvijati svoj talenat za buduću karijeru. Ceo edukativni program osmišljen je u skladu sa propisanim bezbednosnim merama, a pored toga kampus je renoviran i uređen u skladu sa najvišim međunarodnim standardima.

Winsedswiss je u Srbiji zvanični zastupnik franšize najpoznatije svetske hotelijerske škole Ecole hôtelière de Lausanne (EHL), koji programi i diplome će polaznicima biti dostupni?

Miki Mitrovich: VET by EHL programi su osmišljeni tako da, kroz balans teorije i prakse, polaznici stiču vrhunske veštine koj će im omogućiti da na tržištu obezbede radna mesta na različitim pozicijama u delatnosti za koju su se opredelili. Polaznici na raspolaganju imaju četiri različita studijska programa - Culinary, Room division, Hotel administration i Food & Beverage Services nakon kojih će steći međunarodno priznate VET by EHL diplome iz programa za koji se odluče prilikom prijavljivanja. Programi su podeljeni na tri nivoa - Foundation>Intermediate>Advanced i svaki od njih se pohađa 6 meseci. Po završetku 18 meseci intenzivne teorijske i praktične obuke svi oni koji su uspešno završili neki od ovih programa imaće  potrebne kompetencije za zauzimanje stručnih pozicija u oblasti ugostiteljstva. Dobijanjem VET by EHL međunarodno priznatih sertifikata i diploma, polaznici će otvoriti vrata fantastičnim profesionalnim mogućnostima, bilo gde u svetu.

Comments (0)

Connected news

Education
CALL FOR EXPRESSIONS OF INTEREST

for National short-term expert(s) - Auditors

Safe and Clean/TD 09
29. April 2022
  1.      Contracting authority Authority Business association of...
Education
Mind Laboratory Niš: Za novo vreme - nove tehnike, alati i veštine za obuku zaposlenih u hotelskoj industriji
11. January 2022
Današnji način života nas programira na stres. Globalne promene koje je Corona donela...