Prvi edukativni centar koji nudi mogućnost mladim maturantima ugostiteljskih škola usavršavanje u Rumuniji

27. August 2020
Image by Gerd Altmann from Pixabay
Image by Gerd Altmann from Pixabay

Švajcarska obrazovna grupa winsedswiss, na tržište Srbije ušla je sa cijem da razvija nove obrazovne sisteme koji se zasnivaju na stalnim inovacijama i kreativnosti u uslugama. Tržište usluga koje se stalno razvija imaće sve veću potrebu za kvalifikovanim radnicima koji će biti spremni da odgovore na sve izazove današnjice. U ovom intervjuu imaćemo priliku da od predstavnika kompanije winsedswiss, Miki Mitrovich i Uroša Uroševića, čujemo više o Oradea Hospitality Management Academy, prvom edukativnom centru namenjenom mladim ugostiteljima.

• Winsedswiss obrazovna grupa ušla je na domaće tržište sa nizom profesionalnih i stručnih programa, a sa radom je počeo Oradea Hospitality Management Academy, prvi edukativni centar u uslužnoj industriji. O kakvim programima je reč i kada možemo da očekujemo da startuju?

Miki Mitrovich: Partnerstvom između winsedswiss obrazovne grupe (WEG) i grada Oradee, najdinamičnijeg grada u Rumuniji, nastala je ohma - savršen spoj tradicionalnog švajcarskog kvaliteta i potencijala mladalačke odvažnosti. VET by EHL (Vocational Education & Training by Ecole hotelière de Lausanne) program profesionalnog obrazovanja i obuke idealan je za sve koji žele da postanu profesionalci u ugostiteljstvu - od majstora kulinarskih specijaliteta, stručnih menadžera restorana, do vrhunskih eksperata u hotelskoj administraciji. Bliskom saradnjom sa vodećim hotelima i restoranima, ohma je obezbedila polaznicima priliku da po švajcarskom sistemu dualnog obrazovanja, steknu iskustvo i potrebne veštine za pružanje usluga na najvišem nivou po međunarodnim standardima. Prijave za ohma akademiju otvorene su do 6. septembra, a sami programi startuju 15. septembra u Oradei.

Koji je profil budućih polaznika ohma akademije?

Uroš Urošević: Vrata ohma akademije otvorena su za sve zainteresovane starije od 16 godina, čiji je san da postanu neki od najboljih profesionalaca u oblasti ugostiteljstva. Industrijska stručnost, kreativnost, emocionalna inteligencija, kritičko razmišljanje i preduzetnički duh samo su neke veština koje će polaznici usavršiti na akademiji. Na svim programima nastava se odvija na engleskom jeziku i polaznici imaju idealnu priliku za njegovo profesionalno usavršavanje koje će im svakako značiti u daljem razvoju karijere širom sveta.

Šta je to što bi izdvojilo ohma akademiju i koje su to komparativne prednosti programa koje nudite u odnosu na obrazovne programe koji već postoje u Srbiji i regionu?

Miki Mitrovich: Činjenica po kojoj se ohma razlikuje od ostalih programa obrazovanja u regionu, je siguran put do stvaranja lidera i vrhunskih stručnjaka u hotelijerskoj industriji, i najvažnije, sve to pod licencom „VET by EHL“ (Vocational Education & Training by Ecole hotelière de Lausanne). Mi ćemo edukovati sledeću generaciju studenata jedinstvenim i najefikasnijim metodama obrazovanja sa najprestižnijeg hotelijerskog instituta na svetu. Naši studenti stiču unikatnu mogućnost da postanu članovi najuspešnijih kompanija ugostiteljske industrije i stvaraju izvanredne profesionalne karijere.

Kroz naš ekskluzivni licencirani program, winsedswiss će kreirati visoko kvalifikovane i strastvene profesionalace, u regionu i šire.

Spomenuli ste da je ceo koncept zasnovan na principu švajcarskog sistema dualnog obrazovanja, na koji način će polaznici imati priliku da teorijsko znanje primene u praksi?

Uroš Urošević: U okviru ohma akademije polaznici imaju priliku da borave u jedinstveno koncipiranom kampusu koledža "Partenie Cosma" u Oradei, prilagođenom svim programima kako bi imali priliku da stečeno znanje primene i u praksi. Na raspolaganju će im biti kantina, restorani, recepcije, hotelske sobe i apartmani gde će se pripremati i razvijati svoj talenat za buduću karijeru. Ceo edukativni program osmišljen je u skladu sa propisanim bezbednosnim merama, a pored toga kampus je renoviran i uređen u skladu sa najvišim međunarodnim standardima.

Winsedswiss je u Srbiji zvanični zastupnik franšize najpoznatije svetske hotelijerske škole Ecole hôtelière de Lausanne (EHL), koji programi i diplome će polaznicima biti dostupni?

Miki Mitrovich: VET by EHL programi su osmišljeni tako da, kroz balans teorije i prakse, polaznici stiču vrhunske veštine koj će im omogućiti da na tržištu obezbede radna mesta na različitim pozicijama u delatnosti za koju su se opredelili. Polaznici na raspolaganju imaju četiri različita studijska programa - Culinary, Room division, Hotel administration i Food & Beverage Services nakon kojih će steći međunarodno priznate VET by EHL diplome iz programa za koji se odluče prilikom prijavljivanja. Programi su podeljeni na tri nivoa - Foundation>Intermediate>Advanced i svaki od njih se pohađa 6 meseci. Po završetku 18 meseci intenzivne teorijske i praktične obuke svi oni koji su uspešno završili neki od ovih programa imaće  potrebne kompetencije za zauzimanje stručnih pozicija u oblasti ugostiteljstva. Dobijanjem VET by EHL međunarodno priznatih sertifikata i diploma, polaznici će otvoriti vrata fantastičnim profesionalnim mogućnostima, bilo gde u svetu.

Comments (0)

Connected news

Education
Počele su prijave za 2. regionalnu Hotel Housekeeping Konvenciju: Događaj koji inspiriše, povezuje i motiviše!
09. January 2024
Udruženje "Ambasadori dobre usluge" pozivaju sve hotelijere koji drže do svoje...
Education
Seminar
16. November 2023
Regionalna razvojna agencija Srem organizuje dvodnevni seminar na temu „Iskustveni...
Education
Počinje pripremna nastava za buduće turističke vodiče i turističke pratioce
06. February 2023
Pripremna nastava za polaganje Stručnog ispita za turističke vodiče i turističke pratioce u...
Education
Besplatna obuka
16. December 2022
Design Thinking trening namenjen jačanju preduzetničkih veština kulturnih i kreativnih...