Prvi Career Fair u okviru MEKST konferencije u Novom Sadu

02. November 2018
Prvi Career Fair u okviru MEKST konferencije u Novom Sadu

U okviru pete jubilarne Međunarodne konferencije u oblasti turizma, hotelijerstva i digitalnog marketinga-MEKST, koja će se ove godine održati od 23. do 25. novembra u Novom Sadu, po prvi put paralelno će biti upriličen Career Fair, kao još jedna značajna dimenzija ovog događaja.

Želeći da pruži podršku mladim ljudima kao vrednom potencijalu i pokretačkoj snazi razvoja turizma, Career Fair će biti odličan poligon za susret onih koji imaju dugogodišnje iskustvo u turističkoj privredi, a traže kvalifikovan kadar spreman za rad, i mladih kreativnih i obrazovanih ljudi koji žele da steknu praktična znanja i operativno se bave turizmom.

Takođe, učešće će uzeti  i visokoškolske ustanove koje će imati priliku da predstave svoje studijske programe, kao i da ostvare saradnju sa potencijalnim partnerima u ponudi praktičnih znanja i iskustava svojim studentima.

Izuzetnu podršku u organizaciji pružio je značajan broj kompanija iz turističke privrede i visokoškolskih ustanova iz zemlje i regiona: Kompanija za razvoj aplikacija sa turističkim mapama HERE, Hotel Premier Aqua iz Vrdnika, Hotel Bellevue Iberostar iz Budve, Turistička agencija Lider travel, American Adventure, Prirodno-matenatički fakultet iz Novog Sada, Geografski fakultet i Univerzitet Singidunum iz Beograda i Fakultet za turizam Turistica iz Slovenije.

- Na ovaj način, Career Fair pruža priliku mladima, kao budućim turističkim radnicima, da sigurnim koracima uplove u svet turizma, u akademskom i praktičnom smislu, a potom pomere granice kako na lokalnom, regionalnom i nacionalnom, tako i na transnacionalnom nivou - poručuju organizatori MEKST konferencije, koja će okupiti renomirane predavače iz zemlje i inostranstva.

Tematika ovogodišnje MEKST konferencije biće bazirana na primeni digitalnog marketinga u turizmu, novim trendovima u hotelijerstvu i turizmu budućnosti, što daje mogućnost budućim i sadašnjim turističkim radnicima da efektivno razmišljaju u pravcu razvijanja sopstvene profesije.

Prijave i više informacija o MEKST 2018 - OVDE.

Comments (0)

Connected news

Conferences
Sarajevo Tourism Summit 2024: Jedan od vodećih regionalnih Foruma za turizam, hotelijerstvo i gastronomiju najavljuje svoj drugo izdanje
05. March 2024
Sarajevo će ponovno postati epicentar internacionalnog turističkog susreta, jer se 24. i 25....
Conferences
Konferencija „Biznis priče“ 3. i 4. aprila u „Master“ hali Novosadskog sajma
12. February 2024
Konferencija „Biznis priče“ održaće se 3. i 4. aprila 2024. u...
Conferences
Dodeljene nagrade
19. December 2023
Kongresni biro Turističke organizacije Srbije je proslavljajući 16 godina svoga rada u...
Conferences
U Novom Sadu održana 10. MEKST konferencija
04. December 2023
U Kongresnom centru Master održana je jubilarna Međunarodna konferencija posvećena turizmu,...