Luksuz za sva čula

Najzanimljiviji deo Marbelje je tzv. „Zlatna milja“ (duga, u stvari, 6 km), koja počinje sa zapadne strane grada i ide do marine Porto Banjus. Ova milja čuva najluksuznije hotele i odmarališta s pet zvezdica, s pogledom na more i planine: palatu kralja Fahda (za koga se priča da je sa svojim društvom trošio i po 5 miliona evra na dan!), hotel Marbelja Klub i, najzad, hotel Puente Romano sa „Six Senses Spa“, član grupacije Leading Hotels of the World. Ovaj hotel svoje ime Puente Romano (Rimski most) dobio je prema još uvek postojećem malom rimskom mostu iz I veka naše ere.

Moderna andaluzijska bajka


Hotel Puento Romano otvoren je 1969. godine i danas predstavlja jedan od najoriginalnijih hotela u okruženju, zahvaljujući dizajnu andaluzijskog sela. Godine 2015. otvoren je „Six Senses Spa“, koji ga čini življim, aktuelnijim i neizmerno poželjnim mestom za odmor i opuštanje u bajkovitim uslovima.

Enterijerista Endrju Martin zamislio je beličastu građevinu sa 219 soba i apartmana, kao i sedam restorana od kojih „La Plaza“ nosi dve Mišelin zvezdice, zahvaljujući glavnom kuvaru Daniju Garsiji. U „Petit Sea Grill“ na obali mora uživa se u tapasu; japanska gastronomija se može doživeti u restoranu „Nobu“ s misom od bakalara, temurom i kraljevskim kozicama i maki avokadom, sve to potom zaliveno čuvenim andaluzijskim vinom.
Želite li specijalnu masažu, piling, velnes konsultacije, kozmetički tretman na stolovima tik pored Sredozemnog mora ili brčkanje u unutrašnjem bazenu s hladnim uranjanjem? Elegantni lučni stubovi otkrivaju mavarsku arhitekturu, stvarajući razigranu šaru svetlosti koja prodire u bazen s plavim pločicama. Želite li parnu sobu, saunu, tuševe s hladnom i tolpom vodom i zagrejane ležaljke; časove joge, pilates, trbušni ples, vežbanje u teretani, jahanje, golf ili uživanje u vodenim sportovima? - Na pravom ste mestu! Svratite u „Six Senses Spa“!

Ekskluzivno: dijamantski piling


U „Six Senses Spa“ stručni terapeuti, koristeći neinvazivne metode zdravstvenog skrininga, određuju na koja područja klijenti, tokom svoje posete, treba da se fokusiraju. Bez obzira za koji se tretman odluče, tretman lica ili specijalnu masažu, otkriće da oni odražavaju filozofiju banje koja ostaje verna lokalnoj zajednici i okruženju. Tretmani se temelje na homeopatskoj i biljnoj medicini. Ovaj način tretiranja kože osnovala je, još pre 30 godina, Margo Marone, farmaceutkinja specijalizovana za biljnu medicinu. Ona koristi prirodne ekstrakte i farmaceutske sastojke u dozama čiji su rezultat zdrava i blistava koža.
Od šest tretmana koja gost može dobiti u „Six Senses Spa“ najzanimljiviji je onaj s pravim dijamantom! Kod ovog tretmana, Hydra-diamond Exfoliation Facial, prvo se isčetka suva koža a zatim snažno dijamantom gladi, kako bi ovaj dragi kamen odstranio mrtvu kožu.

Brendovi koji se koriste u „Six Senses Spa“ su : Six Senses, Evason, Six Senses Spa i Raison d’Etre. Oni se proizvode u „The Organic Pharmacy“, vlasništvo gospođe Marone, s nebrojanim svetskim nagradama zahvaljujući čijim inovacijama ova banja živi zdrav život pun uživanja!

Tekst je objavljen u časopisu Turistički Svet, broj 93