Wellness & Spa Fest 2019 okupio hedoniste i profesionalce

Wellness & Spa Fest 2019 okupio hedoniste i profesionalce

Uz puno dobre energije i veliko interesovanje održan je III Međunarodni Wellness & SPA Fest 9. novembra 2019. u Hotelu Metropol Palace u Beogradu, u organizaciji kreativnog tima Turističkog Sveta i Wellness Akademije Peđa Filipović. 

 

Posetioci su imali priliku da se informišu o brojnim wellness centrima i banjama u Srbiji, destinacijama koje nude mogućnosti za odmor i rekreaciju, lekovitim termalnim izvorima, lečilištima i novitetima iz danas najbrže rastuće globalne industrije.

 

Nevena Čepić iz TO Zlatibor kaže da Zlatibor ne sme da propusti jedan ovakav događaj, s obzirom na to da je vazdušna banja i klimatsko lečilište.

 

- Turizam na Zlatiboru je i krenuo jer su ljudi dolazili po zdravlje i rekreaciju. Pored toga što propagiramo zdrav vazduh na Zlatiboru, mi predstavljamo i hotelsku industriju na Zlatiboru, hotel Grand Tornik koji je kategorisan sa pet zvezdica i čak sedam hotela sa četiri zvezdice. Oni svi imaju Wellness & SPA centre, tako da je ovo prava prilika da se svi takvi sadržaji predstave na jednom ovakvom festivalu - rekla je Čepić za eKapiju.

 

Ljubinko Milenković, direktor Organizacije za turizam i kulturu Sokobanje, kaže da kada je Sokobanja u pitanju, ona nema konkurenciju, jer u odnosu na ostale destinacije ima specifičnu ponudu.

 

- Sokobanja je baš kao cela destinacija stvorena za Wellness i SPA, za sveukupno uživanje jer je to netaknuti prirodni ambijent sa neponovljivom prirodom i to je zaista kompletna destinacija. Imamo i lekoviti faktor i četiri planine i dva jezera i termomineralne vode i reku Moravicu sa svojim plažama, kao i najdužu tradiciju u organizovanom turizmu u našoj zemlji koja traje 182 godine. U skladu sa tim ima i ljudske resurse koji podižu kvalitet usluga - rekao je Milenković za naš portal.

 

Osim domaćih destinacija, posetiocima su se predstavile i destinacije i kompanije iz regiona. Zorica Mićalović iz kompanije Dar Ljepoti iz Hrvatske u okviru koje posluje pet SPA centara na Makarskoj rivijeri, zatim u Zagrebu i Dubrovniku, kaže da se ova grana turizma ubrzano razvija i u komšiluku.

 

- Želeli bismo da se predstavimo i u Srbiji, da pronađemo radnike i proširimo granice. Imamo specijalan pristup u radu koji nas izdvaja od drugih SPA centara, kao i masaže koje su brendirane. Naša klijentela su uglavnom gosti koji dolaze van Hrvatske i koji su dobri poznavaoci usluga koje SPA centri pružaju, a posebno smo ponosni što nam se gosti vraćaju - kaže Mićalović.

 

Na III međunarodnom Wellness & SPA Festu posetioci su imali priliku da vide sjajne prezentacije Banje Koviljače, Hotela Grey-Kopaonik, Hotela Izvor iz Aranđelovca. Predstavljena je zvanična voda festivala Tesla voda, čijom su kupovinom posetioci festivala podržali najboljeg mladog srpskog triatlonca Luku Jankovića iz Vrnjačke Banje.

 

Posetioci su imali priliku da probaju mnoge masaže i tretmane, kao što je teenlifting i čuju brojna predavanja o zdravlju i zdravoj ishrani, kao što je predavanje doktorke Dajane o uticaju bezglutenske ishrane na usporavanje starenja i Vlatka Stijepovića iz Medical spa asocijacije Crne Gore. Predstavljen je Kardio kuvar doktora Živojina Jonjeva, a posetioci su mogli da degustiraju i mnoge proizvode kao što je bezglutenski kačamak, firme Aleksandrija sa Fruške gore, Basket snek proizvode bez aditiva i konzervanasa, kao i da prisustvuju čajanci u 17h

 

Masaža za bebe privukla je najmlađe, a osim joge za trudnice, posetioci su imali prilike da probaju meditaciju u pokretu uz pokrete Kin-jo borilačke veštine.

 

Wellness & SPA Fest je organizovan u hotelu Metropol pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

 

Izvor: eKapija

Proglašeni novi „ambasadori“ wellness industrije

Kruna izuzetno uspešnog III međunarodnog Wellness & Spa Festa bila je ekskluzivna dodela priznanja „Ambasador dobre usluge“, koje već 14 godina zaredom, Redakcija časopisa Turistički Svet, dodeljuje najuspešnijima u hotelsko-turističkoj industriji, pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Ove godine, po prvi put, priznanje je dodeljeno u nekoliko novih kategorija, što ukazuje da se wellness industrija ubrzano razvija i u Srbiji, i da su već postignuti određeni rezultati koji upravo ovogodišnje laureate kandiduju za ugledno „ambasadorsko“ priznanje.

 

Žiri u sastavu: dr Olgica Miljković – Turistička organizacija Srbije, Vladan Vešković – Udruženje banja Srbije,  dr Ljiljana Kosar – profesor beograddskog Univerziteta, Peđa Filipović – Wellness akademija Peđa Filipović i Ljiljana Rebronja – Redakcija časopisa Turistički Svet, ugledno priznanje „Ambasador dobre usluge“ za 2019. godinu doneo je odluku da se opština Vrnjačka Banja proglasi za „wellness destinaciju godine“, Sokobanja za „destinaciju zdravlja“,  dok je Zlatibor proglašen za „ekskluzivnu turističku destinaciju“. Međunarodno priznanje za jubilej – 100 godina uspešnog trajanja, dodeljeno je Banji Vrućici iz Teslića, Republika Srpska. A u kategoriji „najbolji hotelski Wellness & Spa centar“, ove godine priznanje je dodeljeno Limegrow Fitness & Spa centru hotela Metropol Palace. U klubu „Ambasadora dobre usluge“ u wellness industriji svoje počasno mesto dobili su i dr Aleksandar Jokić, generalni mendžer Specijalne bolnice „Banja Koviljača“, u kategoriji „GM godine“, Marko Ivanović, wellness menadžer hotela „Kraljevi čardaci spa“, Kopaonik, u kategoriji „menadžer wellness-a“, dok je specijalno „ambasdorsko“ priznanje pripalo Vasiliju Vlatku Stijepoviću, direktoru Klastera zdravstvenog turizma Crne Gore, pioniru razvoja i promocije zdravstvenog turizma svoje zemlje.  

      

Priznanje „Ambasador dobre usluge“ ovogodišnjim laureatima uručio je, Peđa Filipović, prvi wellness ambasador Srbije i Crne Gore, za koga je čitav Festival, pa i svečana dodela priznanja, bio jedan poseban događaj kojim je, u stvari, obeleženo njegovih 30 godina uloženih u obrazovanje više od 30.000 masera koji su svoje teorijsko ali, pre svega, praktično obrazovanje sticali u njegovoj školi masaže „Profesional“. Dobitnici ovogodišnjeg „ambasadorskog“ priznanja izdvojili su se od drugih, pre svega, uspešnim poslovanjem, ali i: beskompromisnim kvalitetom, novim standardima, avangardnim projektima, kreativnim, profitabilnim konceptima, praktičnim veštinama i stalnim ulaganjem u razvoj, zbog čega je samo priznanje tokom godina prepoznato kao ekskluzivna oznaka kvaliteta, a njegovi laureati – uzor kojem se teži! 

 

Uvođenjem novih „ambasadora“ u klub „Ambasadori dobre usluge“, uz vinsku podršku  Vinarije Radovanović, zaokružen je jedan bajkoviti festival, na kojem se slavio praznik wellness & spa industrije a Beograd i hotel Metropol Palace bio epicentar magične kreativne energije koju je stotine učesnika i posetilaca razmenjivalo tokom čitavog dana. Zato će, sasvim sigurno, ta energija “čarobnjaka wellness-a”nastaviti još dugo da traje u srcima pravih hedonista.