Zlatibor wellness raj za hedoniste

26. February 2021
Foto: Grand hotel Tornik Zlatibor
Foto: Grand hotel Tornik Zlatibor
Foto: Hotel Buket Zlatibor
Foto: Hotel Buket Zlatibor
Foto: Hotel Mona Zlatibor
Foto: Hotel Mona Zlatibor
Hotel Olimp Zlatibor
Hotel Olimp Zlatibor
Foto: Specijalna bolnica Čigota
Foto: Specijalna bolnica Čigota
Foto: Turistička organizacija Zlatibor
Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Zlatibor je omiljena destinacija brojnih turista jer pruža idealne uslove za aktivan odmor u prirodi i zabavu za celu porodicu. Tokom proteklih godina postao je sinonim za pravo uživanje u spa i wellness sadržajima koji su sastavni deo ponude većine zlatiborskih hotela. Oni su svoja vrata otvorili i trećim licima, pa se spa opuštanju mogu prepustiti i turisti koji nisu gosti hotela.

Briga o zdravlju, oslobađanje od stresa i fizičke napetosti, održavanje balansa duha i tela - samo su neki od razloga zbog kojih tako veliki broj turista posećuje Zlatibor. U idealnoj kombinaciji planinskog odmora i spa uživanja pronalaze sve što je potrebno za duhovni i fizički oporavak. Zlatiborski hoteli visoke kategorije osmislili su svoje spa centre u kombinaciji prirodnih tonova i materijala, aromatičnih mirisa i prijatne muzike, stvarajući ambijent koji opušta i umiruje. Prostiru se na više stotina kvadratnih metara, a u svom sastavu imaju zatvorene bazene, đakuzi i hidromasažne kade, kao i finske i bio saune, slane sobe, tepidarijumi, parna kupatila.

U wellnes svetu Zlatibora poseban akcenat stavlja se na detoks, regenerativne i antistres programe, zahavljujući kojima gosti Zlatibor napuštaju odmorni i podmlađeni. Bogat biljni svet bio je inspiracija relaks centrima zlatiborskih hotela da poštujući tradiciju ali prateći savremene trendove, pripreme veliki izbor tretmana. Masaže u kombinaciji sa aromaterapijom, mineralnim solima, termalnim blatom, preparatima na bazi plemenitih metala i aromatičnim uljima organizmu pružaju potpuni oporavak. Gostima Zlatibora omiljeni su rituali sa pilingom na bazi šumskog voća i ručno branog lekovitog bilja, a tretmani lepote na bazi kozijeg mleka i meda poseban su ugođaj. Hedonisti koji se rado prepuštaju uživanju u relax programima, posebno su zainteresovani za autentične spa rituale koji pružaju potpuni doživljaj destinacije. Posebno preporučujemo ritual „Zlatiborski užitak“, koji podrazumeva piling čitavog tela piling kremom sa aromom planinskog bora, uz jedinstvenu toplu masažu zagrejanim borovim drvetom i pakovanje od zelene gline koja dubinski čisti i vraća svežinu.

Pored bogate wellness ponude, gostima Zlatibora na raspolaganju su savremeno opremljene hotelske teretane i trening centri. Brojnim turistima, ali i meštanima koji posebnu pažnju posvećuju fizičkim aktivnostima i zdravim životnim navikama, u velikoj meri pomažu teretane na otvorenom, trim staze i vežbališta. Uređena su na nekoliko lokacija u turističkom centru planine, kao i na izletištima i okolnim selima, a ljubiteljima rekreativnog vežbanja na raspolaganju su besplatno. Uz sve to, igrališta za decu, uređena pored vežbališta, predstavljaju najbolji način da se najmlađima ukaže na značaj održavanja zdravih navika i aktivnosti u prirodi.


 

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...