Zlatar dobio zip lajn i nove pešačke staze

26. July 2019
Zlatar dobio zip lajn i nove pešačke staze

U toku najznačajnije manifestacija opštine Nova Varoš koja je u toku, Zlatarfesta, Zlatar je dobio nove sadržaje, namenjene pre svega turistima koji su na ovoj planini sve brojniji. U rad je pušten zip lajn a otvorene su i nove pešačke staze.

Sa predsednikom opštine Radosavom Vasiljevićem, vrpcu je ispred Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija presekao državni sekretar Miroslav Knežević, koji je kazao da je ulaganje u infrastrukturu najsigurniji put za razvoj turizma i uvećanje broja turista te da će nadležno ministarstvo nastaviti da ulaže u Zlatar, jednu od sedam najznačajnijih planinskih turističkih destinacija u Srbiji, prenosi portal Uzička republike press.

Vrednost ovog projekta za koji je aplicirala TO Regija Zapadna Srbija je 5 miliona dinara od čega je polovinu finansiralo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija a polovinu lokalna samouprava.

Zip lajn na Zlataru dug je 930 metara od čega je odlazna putanja duga 610 a povratna 320 metara. Visinska razlika iznosi 120 metara, a vožnja traje oko 40 sekundi.

Pored ovog projekta u pešačke staze uloženo je 3 milona dinara a u planu su i novi koji će unaprediti turistički razvoj Zlatara kao što je stadion za visinske pripreme u koji će biti uloženo 30 miliona dinara, dečje igralište vrednosti 3 miliona.

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...