Zlatar dobio zip lajn i nove pešačke staze

26. July 2019
Zlatar dobio zip lajn i nove pešačke staze

U toku najznačajnije manifestacija opštine Nova Varoš koja je u toku, Zlatarfesta, Zlatar je dobio nove sadržaje, namenjene pre svega turistima koji su na ovoj planini sve brojniji. U rad je pušten zip lajn a otvorene su i nove pešačke staze.

Sa predsednikom opštine Radosavom Vasiljevićem, vrpcu je ispred Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija presekao državni sekretar Miroslav Knežević, koji je kazao da je ulaganje u infrastrukturu najsigurniji put za razvoj turizma i uvećanje broja turista te da će nadležno ministarstvo nastaviti da ulaže u Zlatar, jednu od sedam najznačajnijih planinskih turističkih destinacija u Srbiji, prenosi portal Uzička republike press.

Vrednost ovog projekta za koji je aplicirala TO Regija Zapadna Srbija je 5 miliona dinara od čega je polovinu finansiralo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija a polovinu lokalna samouprava.

Zip lajn na Zlataru dug je 930 metara od čega je odlazna putanja duga 610 a povratna 320 metara. Visinska razlika iznosi 120 metara, a vožnja traje oko 40 sekundi.

Pored ovog projekta u pešačke staze uloženo je 3 milona dinara a u planu su i novi koji će unaprediti turistički razvoj Zlatara kao što je stadion za visinske pripreme u koji će biti uloženo 30 miliona dinara, dečje igralište vrednosti 3 miliona.

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...