Zašto putovati individualno u "Zemlju osmeha"?

25. May 2018
Zašto putovati individualno u 'Zemlju osmeha'?

Individualna putovanja sa sobom nose obilje razloga koji će svakog putnika naterati na ozbiljno razmišljanje o ovakvom izboru. Naročito kada je u pitanju Tajland.

Poprilično neistražena destinacija ponudiće svakom avanturisti na dlanu blagodeti egzotike kakve bi u drugim zemljama dobili po paprenim cenama. Još jedna od pozitivnih strana jeste mogućnost samostalnog putovanja u potpunoj sigurnosti u svakom smislu, od zdravstvenog, do opšte bezbednosti. Takođe, za svaku nedoumicu, problem ili savet, tu su lokalni stanovnici koji se ne libe da pomognu u apsolutno svakoj situaciji a opet podele svaku dragocenost sa “namernikom” koga ugoste, a da ne govorimo o životnim lekcijama o iskonskoj sreći koju spozna svako ko iskusi njihov način bivstvovanja na ovim rajskim predelima Azije.

Individualna putovanja istovremeno pružaju bezgranične mogućnosti zabave i uživanja, ali, s druge strane, neponovljiv osećaj mira koji upotpunjuju meditacija na usamljenoj plaži pod zalaskom sunca (samo zamislite taj prizor) ili noćno plivanje na mesečini u igri svetlosti koja deluje nestvarno…

Ljudi željni izazova ovde će ga naći na svakom koraku, od ronjenja (gde ćete se naći oči u oči sa ružičastim delfinima, predivnom retkom vrstom jedinstvenom za ove predele), sportova klasičnih i onih ekstremnijih poput penjanja na impozantne stenovite formacije, a čak iako biste te aktivnosti propustili, a sebi pružili potpun odušak i odmor u pravom smislu te reči, jutarnja joga na ostrvu uz zdravu, izvrsnu hranu sa mnogo voća i povrća, od kojih ćete mnoge prvi put probati kao autohtone sorte, pomoći će vam da se kući vratite sasvim fit, s ogromnim elanom za nove radne i životne uspehe.

Pored krečnjačkih stena, koralnih grebena, zanimljivih pećina koje ćete sresti u istraživanje čari Tajlanda, možete poći i terenskim vozilima – kvadovima koji pružaju neverovatno iskustvo vožnje na otvorenom kroz kokosove šume, koje su posebna draž morskog dela kraljevine, baš poput uzbudljivih džungli gde ćete zaći, usput steći nove prijatelje u slatkim majmunima koji su već dugo godina izuzetno druželjubivi prema turistima.

Osim tirkiznog, izuzetno čistog mora, Tajland je poseban po tome što i priobalje vrvi od vegetacije, tropskih palmi, bogatih šuma koje su fantastičan izvor hrane. Tek se unutar njih kriju najlepše tajne azijske države, ogledajući se kroz svojevrsne oaze gde ćete sresti prirodne bazene ispod gracioznih vodopada, a pogled s vidikovca ostaće kao jedna od najvećih dragocenosti u vašem srcu zauvek.

Duhovno iskustvo Tajlanda nešto je što treba spomenuti, ali i doživeti, a svakako nijedno putovanje bez posete fascinantnim pagodama i hramovima posvećenim Budi (o kome možete naučiti na časovima budizma) neće biti potpuno, a baš tako ćete se osećati pri dubokim životnim spoznajama o istinskom smislu, spokoju i sreći, koje prati priča ovih svetih mesta.

A tek smo počeli s onim što vas čeka ukoliko se odlučite za individualan dolazak na ovo mesto gde ćete imati priliku da se oprobate u thai kulinarstvu, upoznate jedinstven nacionalni park na kom je svaki kutak pravi dar prirode, vidite zašto je toliko specifična plaža na kojoj je sniman “The Beach” sa Leonardom Dikapriom, nađete se blizu neverovatnog morskog živog sveta tokom plovidbe kajakom, šetate prostranim ulicama pazareći sve i svašta po izuzetno povoljnim cenama ili jednostavno upijate atmosferu uživajući u impresivnoj kulturi jednog naroda…

Razloga je malo za jedan tekst, a opet rečima nemoguće opisati ono što ćete pronaći čim kročite u ovu “zemlju hiljade osmeha”. Reljef, ljudi, odmor, sve za čim duša čezne ispuniće vas, a sloboda koju pruža ovaj način putovanja učiniće da izgleda kao da je ceo svet vaš, jer samo taj mali delić svet je za sebe, onakav kakav treba da bude.

Za sve informacije o individualnim aranžmanima za Tajland pozovite agenciju Sabai Travel na telefon 064 302 7777 ili je kontaktirajte na: info@sabaitravel.rs

Comments (0)

Connected news

Tourism
Degustacija kobasica na Oktoberfestu - bez vegi varijante
21. September 2023
Oktoberfest je osim po zabavi i pivu poznat i po kobasicama. Komisija za degustaciju probala je...
Tourism
ТОNS organizovao poslovni skup u Ljubljani
21. September 2023
U ljubljanskom „Radisson Blu Plaza Hotel“-u Turistička organizacija Grada Novog...
Tourism
20. September 2023
Turistička organizacija Srbije sa ponosom objavljuje da je otvoren konkurs za nagradu...
Tourism
Investitori iz Švajcarske grade akva park na Zlatiboru?
18. September 2023
Na sednici Skupštine opštine Čajetina odbornici su usvojili izmene i dopune Plana...