Za biciklističke staze i zabavni park na Divčibarama 10 miliona dinara

24. April 2017
Za biciklističke staze i zabavni park na Divčibarama 10 miliona dinara

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija finansiraće sa 10 miliona dinara projekat unapređenja turističke infrastrukture na Divčibarama, piše portal Kolubarske.

Turistička organizacija Valjevo konkurisala je ranije kod kod Ministarstva trgovine za dodelu sredstava, a projektom je planirana izgradnja biciklističkih i pešačkih staza sa odmorištima i zabavni park u centru Divčibara.

Plan je da u narednih šest meseci bude izgrađen zabavno-avanturistički park ispod hotela "Maljen", dok će biciklističke i pešacke staze biti obeležene do kraja leta, piše ovaj portal.

Prema projektu koji je izradio Biciklistički klub iz Novog Sada, na Divčibarama će biti urađene i obeležene tri biciklističke trase ukupne dužine 180 kilometara, podeljene u kategorije - laka (30 kilometara), srednja (60 kilometara) i teška (90 kilometara).

Kako navode, Biciklistički savez Srbije uradiće kategorizaciju biciklističkih staza na Divčibarama, na kojima će biti organizovano državno prvenstvo u planinskom biciklizmu (mountain bike).

Prema najavama, već krajem maja biće organizovano takmičenje u planinskom biciklizmu na Divčibarima, na trasama prema projektu koji su uradili novosadski profesionalci, za koje je, kako navodi portal, već prijavljeno oko stotinu učesnika.

Pored biciklističkih staza, novcem Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija biće obeležene i pešačke staze na Divčibarama, na kojima će biti postavljena turistička signalizacija. Staze će se prostirati „zrakasto“, od centra Divčibara ka vrhovima - Golubac, Ljuti krš, Crni vrh, Paljba...

U dokumentu Vlade Republike Srbije „Strategija razvoja turizma u Srbiji od 2016. do 2025. godine“ Divčibare su svrstane među deset prioritetnih turističkih destinacija.

Izvor:
Tanjug

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...