Yuta: Agencija "Magdalena travel" nema licencu ni garanciju

24. April 2019
Yuta: Agencija 'Magdalena travel' nema licencu ni garanciju

Nacionalna asocijacije turističkih agencija Srbije – YUTA upozorila je da turistička agencija „Magdalena travel“ nije članica te asocijacije, da nema YUTA garanciju putovanja, kao i da sa tom asocijacijom nije ugovorila YUTA arbitražu.

U saopštenju se navodi da je YUTA, u sklopu redovnih ativnosti u praćenju rada turističkih agencija, utvrdila da se na sajtu agencije „Magdalena travel“ www.magdalenatravel.rs nalaze objavljeni programi putovanja kao ponude turističkih agencija koje su organizatori putovanja, ali da ne postoje ugovori sa tim organizatorima putovanja, koji su obavezni Zakonom o turizmu, čime se mogući putnici dovode u zabludu.

- Takođe, uvidom u opšte uslove putovanje iste agencije objavljene na zvaničnoj prezentaciji, utvrdili smo obmanjujuće informacije za putnike (dovođenje u zabludu) i to u članu br. 17 gde se spominje ugovorena Arbitraža YUTA-e, kao i članu 12 garancija putovanja, gde se pominje da agencija ima YUTA garanciju putovanja - navodi se u saopštenju.

Iz asocijecije YUTA ističu da su o ovm slučaju obavešteni od većeg broja organizatora putovanja.

Zbog toga iz te asocijacije mole putnike da isključivo posredstvom YUTA sajta www.yuta.rs provere koje agencije se nalaze u najboljem sistemu zaštite putnika – YUTA garancija putovanja.

YUTA je o svemu obavestila i nadležne u Sektoru turističke inspekcije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Inače, agencija "Magdalena travel" se nalazi u Ulici Deligradska 9 u Beogradu, u istim prostorijama u kojima se nalazila agencija "SAB travel" Stevana Buđića, koja je prevarila oko 6.000 putnika i koji su isplaćeni prošlog septembra zahvaljujući JUTA garanciji.

- Pretpostavljamo da je reč o istom vlasniku agencija "Sab travel" i "Magdalena travel", samo je direktor druga osoba - objašnjava Seničić, a prenosi portal Novosti.

Izvor: Beta

Comments (0)

Connected news

Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...
Tourism
Veliko interesovanje bugarske privrede za Beograd i Srbiju
14. March 2024
Na 40. jubilarnom sajmu turizma u Sofiji, najvećoj turističkoj manifestaciji u Bugarskoj,...