Wizz Air ukida liniju za Malme sa niškog aerodroma?

27. September 2018

Mađarska aviokompanija Wizz Air prestala je sa prodajom karata za januarski let za Malme sa niškog aerodroma, prenosi N1.

Let za Malme je bila prva linija nakon dugogodišnje pauze, Wizz Air prva" low cost" kompanija koja je 2015. godine stigla u Niš.

Direktor Regionalne razvojne agencije iz Niša Bojan Avramović kaže da to znači da se linija gasi i da je to jedna od loših vesti nakon što je upravljanje niškim aerodromom preuzela država.

Ukidanje ove linije znači 32.000 putnika manje.

- Ovo je povratak u prošlost. Meni je stvarno žao da je ovako počelo, ipak sam se nadao da nisam u pravu ni po jednom predviđanju - kaže Avramović.

Na pitanje N1 koja su njegova predviđanja bila, Avramović odgovara:

- Pa da će da podignu takse, jer zašto bi tražili od nas da dižemo takse. Lično su tražili od mene, agencije, da to uradim, da podignemo takse i uđu probleme sa aviokompanijama.

U ovom trenutku sa niškog aerodroma lete tri kompanije.

Na samom aerodromu kažu da nemaju najavu ukidanja bilo kog leta i da "low cost" kompanije, prema saznanjima koja oni imaju, ostaju u Nišu.

- Na aerodromu 'Konstantin Veliki' vrši se redovan putnički avio saobraćaj kako je i najavljeno za letnju sezonu 2018. Svakako su u opticaju i prodaje karata za zimsku sezonu 2018/19 - izjavila je portparolka aerodroma Ivanka Stanisavljević.

Da li je to uvod u povlačenje i ostalih kompanija iz Niša? Da li se i kada ukidaju pojedine linije za sada zvaničnih infoirmacija i potvrde iz tih kompanija nema.

U prethodnoj godini, niški aerodrom po rastu putnika bio je vodeći u regionu, a pre nego što je upravljanje preuzela država, nišlije su protiv takve odluke organizovale i proteste.

Izvor: N1

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Tourism
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Tourism
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....