Wizz Air proglašen evropskom avio-kompanijom godine

13. December 2017
Wizz Air proglašen evropskom avio-kompanijom godine

Niskotarifna avio-kompanija "Wizz Air" osvojila je nagradu "Evropska avio-kompanija godine" koju dodeljuje "Aviation 100".

Nagradu je primio Oven Džouns (Owain Jones), direktor korporativnih poslova Wizz Air-a, na gala večeri u okviru konferencije "Airline Economics Growth Frontiers" u Londonu.

- Ponosni smo što smo osvojili ovu prestižnu nagradu koja je potvrda da "Wizz Air" obavlja sjajan posao. Godina 2017. bila je veoma uzbudljiva za "Wizz Air", imajući u vidu da smo ostvarili izvanredan rast od 24% i da smo zabeležili rekordan broj putnika, povećali broj linija na preko 550 u 43 zemlje i predstavili mnoga inovativna rešenja kako bismo poboljšali putničko iskustvo - istakao je Džouns.

"Aviation 100" pohvaljuje "Wizz Air" zbog izuzetne godine rasta koja je kompaniji donela rekordan broj putnika, dalje širenje svoje mreže linija i najavu nabavke 146 aviona "Airbus A320neo" na sajmu "Dubai Airshow".

O dobitinicima najviših nagrada, koje priznaju najbolje postignute rezultate u avio-saobraćaju, odlučeno je na osnovu stručne ankete. U glasanju je učestvovalo više od 10.000 stručnjaka iz avio-saobraćaja u celom svetu. Nominacije za svaku kategoriju su prihvatane i ocenjivane na osnovu kombinacije poena koji se dodeljuju prema veoma preciznim kriterijumima. "Aviation 100" rangira potom prvih deset kompanija za svaku kategoriju, a pobedniku svake kategorije se dodeljuje nagrada za izvanredna postignuća.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...