Vrnjačka Banja otvorila vrata investitorima

23. March 2017

Najavom da će se graditi moravski auto-put koji će Vrnjačku Banju povezati sa Koridorima 10 i 11, praktično je upućen i otvoreni poziv za investitore da ulažu u razvoj turizma u ovom delu Srbije, prenosi RTS.

Prve korake već su napravile Vlada Srbije, koja je investirala u izgradnju nekoliko kapitalnih objekata i komunalnu infrastrukturu, i strane kompanije koje su kupile pet zapuštenih vrnjačkih hotela u državnom vlasništvu.

Više od dvadeset godina čekao se kupac hotela "Zvezda" u Vrnjačkoj Banji. Pre nekoliko dana Kompanija "Cepter" kupila je ovaj hotel na banjskoj promenadi za 1,4 miliona evra.

- Ona je već dostavila način realizacije ulaganja u ovaj hotel u visini od 7 miliona evra, gde će uložiti novac, podići nivo kategorizacije do 4 zvezdice. U narednih mesec dana apliciraće za veliko zdanje hotela "Zvezda dva", koji skoro dve decenije čeka strateškog partnera i investitora koji će da ga dovede do nivoa od 5 zvezdica - rekao je Boban Đurović, predsednik Opštine Vrnjačka Banja.

U preostala četiri hotela investitori planiraju da ulože oko 14 miliona evra. Time će Vrnjačka Banja za kratko vreme dobiti nekoliko hotelskih objekata za 4 ili 5 zvezdica. Banja inače u vrlo lepom i uređenom ambijentu očekuje goste u prolećnom delu sezone.

- Veliko je zadovoljstvo raditi u ovakvom ambijentu koji je stvoren u Vrnjačkoj Banji posle velikih ulaganja. Veliko je zadovoljstvo i pripremati Kulturno leto i očekivati uspešnu turističku sezonu u Vrnjačkoj Banji - kaže Saša Milenković, direktor Kulturnog centra Vrnjačka Banja.

Turistički radnici u našoj najvećoj i najpoznatijoj banji u Srbiji očekuju da će vrlo brzo biti potučeni rekordi u broju posetilaca. Milion noćenja godišnje je zadati cilj i biće ostvaren sa novim hotelima i objektima.

Izvor: RTS

Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...