Vreme je za najveću feštu uz more – 55. Praznik mimoze

16. January 2024
Foto: Opštine Herceg Novi i TO Herceg Novi
Foto: Opštine Herceg Novi i TO Herceg Novi

Herceg Novi otvara vrata za 55. Praznik mimoze koji će biti održan od 15. februara do 3. marta. Jedinstvena manifestacija i karnevalska svetkovina u čast žutog cveta, donosi zabavu i druženje, uz preko 50 muzičkih, gastro, kulturnih, dečijih i sportskih programa, uz koncerte regionalnih zvezda Halida Bešlića, Svetlane Cece Ražnatović i Prljavog kazališta, kao i bendova Teška industrija, Trio gušti, Inspiracija, Tap 011, Indira Levak,domaćih sastava.

Duh Mediterana i mimoze, Herceg Novi donosi u Beogradu u sredu, 17. Januara, kada je planiran svečani defile mažoretki, Gradske muzike i trombonjera Knez Mihailovom ulicom do Trga Republike gde će biti upriličen oficijelni i zabavni program od 18.00 časova.

Ovogodišnji Praznik mimoze obeležiće tradicionalne pučke svečanosti poput najpopularnijeg događaja - Berbe mimoze duž hercegnovske rivijere uz prženu ribu i vino, maskenbale za decu i odrasle, ovog puta čak i na otvorenom, zatim VII Međunarodni karneval uz učešće više desetina karnevalskih grupa iz regiona i ostalih evropskih država, trodnevnu izložbu cveća, salon vina, atraktivne sportske manifestacije poput trke karića, turnir u piciginu, ali i briškuli i trešeti, a sve to uz mažoretke, Gradsku muziku i trombonjere.

Svečano otvaranje u petak, 16. februara, počeće prazničnom povorkom Gradske muzike i Mesne muzike Đenovići, mažoretki i trombonjera ulicama Herceg Novog do platoa u Igalu gde će ključevi grada biti uručeni Kapu Mimozinog karnevala. Atmosferu će „ugrijati“ bend Teška industrija od 18.30h, dok će koncert Halida Bešlića početi u 21.30 časova.

Drugi vikend najveće fešte na Jadranu, uz brojne programe obećava dobru zabavu uz koncert Svetlane Cece Ražnatović u subotu 24. februara, dok u završnici 55. Praznika mimoze posetioce očekuje VII Međunarodni karneval, suđenje Karnevalu i još jedan spektakularan koncert uz more uz Prljavo kazalište.

Park Boka biće i tokom 55. Praznika mimoze mesto druženja, zabave, dobre muzike. Uz klizalište, od 14. februara će biti u funkciji i veliki ledeni tobogan, a za najmlađe posetioce biće organizovan bogat zabavni program uz animatore i tematske večeri.

Gradonačelnik Herceg Novog, Stevan Katić poručuje: “Praznik u čast mimoze odavno je prešao granice Herceg Novog, Crne Gore i postao brend koji je veoma dobro prihvaćen u regionu i ostatku Evrope, a po kojem je naš grad prepoznatljiv. Praznik je naša tradicija i vreme kada dočekujemo naše prijatelje, goste, i sve one koji vole naš grad, a za koje smo pripremili bogat i raznovrstan program. Poznata je još od ranije rečenica da se “ mnogo toga može propustiti i odbiti, ali ne i dolazak na Praznik mimoze”, zato vas čekamo u Herceg Novom, na velikoj fešti.”

Direktorka Turističke organizacije Herceg Novi, Milja Vitorović zaključuje : "Zahvaljujući Prazniku mimoze Herceg Novi je već decenijama unazad pozicioniran na mapi festivalskih destinacija. Negovanje tradicije Praznika mimoze uz inovacije u skladu sa trendovima, poslednjih godina svrstao je ne samo Herceg Novi već i Crnu Goru u sam vrh lestvice destinacija ovog karaktera, što i jeste naš strateški cilj. Cvet mimoze koji nosi poruku verne ljubavi, kao i celi festival, odišu vedrinom i toplinom mediteranskog duha. Kao domaćini čekamo vas u dobrom raspoloženju da uz plavetnilo mora i miris soli proslavimo praznik u našem i vašem Herceg Novom".

Organizatori 55. Przanika mimoze su Opština Herceg Novi, Javna ustanova kulture Herceg fest i Turistička organizacija Herceg Novi, uz brojne sponzore i prijatelje.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...