Vojvodina: Standardizacija i sertifikacija "pet friendly" usluga u cilju povećanja broja poseta

06. July 2022
Image by Adriana Morales from Pixabay
Image by Adriana Morales from Pixabay

U Info centru Turističke organizacije Vojvodine predstavljen je elaborat koji objašnjava i definiše standarde, zakonske okvire i proces sertifikacije kojim se unapređuje i štiti poslovanje hotelijera i ugostitelja koji se odluče da primaju goste sa kućnim ljubimcima, navedeno je na portalu Pokrajinske vlade.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević naveo je da je u prvih pet meseci u oblasti turizma na teritoriji AP Vojvodine evidentiran značajan porast poseta i noćenja, te da petomesečni rezultat svakako prevazilazi onaj iz referentne 2019. godine.

- Naša ideja jeste da se uvedu standardi gde su potrebni, a znamo da veliki broj ljudi želi da putuje sa kućnim ljubimcima. Nećemo se baviti turizmom bez standarda, a svaka turistička usluga će imati standard zahvaljujući našim naporima i naporima Turističke organizacije Vojvodine - rekao je Ivanišević.

Prema rečima direktorke Turističke organizacije Vojvodine Nataše Pavlović, "važno je što će jedan ovakav sertifikat biti realizovan u Srbiji, a samim tim i u Vojvodini".

- Na ovaj način će se unaprediti turistička ponuda. Drago nam je što ćemo i ovaj sertifikat, odnosno knjigu standarda za kućne ljubimce, moći da uvrstimo u program što smatram da će doprineti povećanju broja gostiju - rekla je direktorica TOV-a.

Elaborat standarda u ovoj oblasti podrazumeva definicije, svetske standarde i savremene kriterijume, kao i aktuelne statistike i marketing strategije koje zaokružuju uslužni turistički proizvod, uz kreiranje dodatne vrednosti za specifičnu ciljnu grupu koja je sve brojnija u okviru svetskog turističkog tržišta.

Kako je navedeno, kreiran je i portal petraveladvisor.com na kom besplatno mogu da se registruju svi pružaoci usluga u okviru velikog broja delatnosti u destinacijskom turizmu.

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...