Vojvodina među konkurentnim i održivim evropskim regionima

04. April 2017
Vojvodina među konkurentnim i održivim evropskim regionima

Uz saglasnost i podršku Pokrajinske vlade, Turistička organizacija Vojvodine pristupila je Mreži evropskih održivih i konkurentnih regiona “NECSTouR”.

Generalni godišnji sastanak NECSTouR-a održao se u Sevilji, 30. marta 2017. godine, gde se na svečanoj ceremoniji prijema u mrežu, Vojvodina našla među održivim i konkurentnim evropskim regionima.

Na svečanoj ceremoniji prijema novih članova direktorka Turističke organizacije Vojvodine, dr Nataša Pavlović, predstavila je Vojvodinu sa ova dva aspekta, naglasivši da su resursi kojima raspolaže Vojvodina pre svega netaknuta priroda (NP Fruška gora, zaštićena dobra, međunarodne reke Dunav i Tisa), ali i vojvođanska multikulturalnost, gostoljubivost i otvorenost duha.



Kako navodi Pavlović, najvažniji parametar konkurentnosti u budućnosti je činjenica da je Novi Sad proglašen za Evropsku prestonicu kulture 2021, kao i Evropsku prestonicu mladih 2019. godine, te da u okviru NECSTouR-a postoji veliki prostor za saradnju.

- Pristupanje u mrežu omogućiće Vojvodini da u turističkom smislu ravnopravno utiče na kreiranje politika razvoja i promocije, ali istovremeno ćemo razmeniti evropska iskustva i dobiti unapređena znanja iz vaših razvijenih regiona. Iskustvo u izradi i realizaciji evropskih projekata, koje ima Turistička organizacija Vojvodine, biće unapređeno sa vašim iskustvom, te očekujemo snažnije uključivanje u realizaciju projekata iz EU fondova. Svakako, kao ravnopravni član pružićemo svoj maksimum u promovisanju mreže NECSTouR i preneti iskustva i saznanje iz zemalja van EU - rekla je Pavlović.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...