Vitez fest 8. i 9. aprila na Beogradskoj tvrđavi

24. March 2017

Viteška straža ispred Stambol kapije u Gornjem gradu Beogradske tvrđave, tokom dva vikenda (u subotu i nedelju 25. i 26. marta i 1. i 2. aprila od 12 do 17 časova) najavljuje predstojeći viteški spektakl “Vitez fest”.

Posetioci Beogradske tvrđave prisustvovaće ceremoniji postavljanja i smene viteške straže (smena se vrši na svakih sat vremena) i biće u prilici da se fotografišu sa vitezovima i plemkinjama, koji će deliti promotivni materijal ulicom Kneza Mihaila i Beogradskom tvrđavom.

Ove godine, “Vitez fest” se, u saradnji sa Gradom Beogradom, Beogradskom tvrđavom, Turističkom organizacijom Srbije i Turističkom organizacijom Beograda, a sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog Irineja, pod pokroviteljstvom Nj.K.V. Kneginje Linde Karađorđević, održava 8. i 9. aprila na Beogradskoj tvrđavi.

“Vitez fest” se održava od 2004. godine, a pod ovim imenom četvrtu godinu za redom na Beogradskoj tvrđavi na velike hrišćanske praznike Vrbicu i Cveti.

"Vitez festu" prethodi "Nedelja viteštva" koja se odigrava od 3. do 9. aprila. Tokom nje posetioce očekuju predavanja najeminentnijih arheologa, arhitekata, istoričara, stručnjaka srednjevekovne istorije, prikazivanje viteških filmova, kao i veliki gala koncert na Beogradskoj tvrđavi.

Koncert, kojim se inače otvara "Vitez fest", počeće na praznik Blagovesti, u petak 7. aprila u 20 časova, sa stranim gostima i najuglednijim domaćim zvezdama. Do sada su potvrdili učešće: Bora Đorđević, ansambl Renesans, orkestar Jovana Maljokovića, grupa Biber, instrumentalista iz Rusije Egor Streljnikov, narodni vokalni solista Snežana Babić, operski solista Tanja Andrijić, vitezovi iz celog sveta, vatromet Princa Đorđa Karađorđevića i mnogi drugi.

Više o Vitez festu možete pogledati OVDE.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Tourism
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Tourism
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....