Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji

14. March 2024
Foto: Visit Online d.o.o.
Foto: Visit Online d.o.o.

Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu Visit-Serbia.Online, postala je prvi punopravni kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam (GSTC) u Srbiji. Ova organizacija postavlja i upravlja globalnim standardima za održivo putovanje i turizam, poznatim kao GSTC kriteriji. Srbija je prošle godine postala i zvanična članica GSTC-a kao država uz podršku UNDP Srbija.

Visit Online d.o.o. kao društveno odgovorna kompanija, uskladila je svoje poslovanje sa nekim od 17 ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija (UN SDG). Tu su uključeni Dostojanstven rad i ekonomski rast, Podrška industriji, inovacijama i infrastrukturi, te Promocija održivih gradova i zajednica, kao i Odgovorna potrošnja i proizvodnja.

Platforma Visit-Serbia.Online prati i podržava kriterijume GSTC-a kroz svoje poslovanje, ali takođe usmerava svoje partnere ka unapređenju njihovog menadžmenta, socio-ekonomskih aspekata, kulturnog nasleđa i očuvanja životne sredine.

Visit-Serbia.Online, kao napredna e-commerce platforma za prodaju ulaznica koristi najsigurnije sisteme za online plaćanje na tržištu. Platforma ne samo što olakšava proces kupovine ulaznica, već podržava i važne globalne inicijative za održivi razvoj naročito turizma, pružajući posetiocima mogućnost da podrže ove ciljeve tokom svojih putovanja.

Uz inovativne alate za marketing automatizaciju, omogućena je ne samo prodaja ulaznica za pojedinačne atrakcije već i kreiranje tematskih paketa ulaznica kao standardni deo turističke ponude, kao što su Sombor City Card, Avantura u sremskoj ravnici, 4 bisera Zlatibora i Museums 4 You – jedna karta za četiri muzeja u Beogradu. Ovim pristupom kompanija teži povećanju poseta atrakcijama, produženju boravka na destinaciji i promociji manje poznatih lokaliteta.

Visit Online d.o.o. će nastaviti sa daljim razvojem digitalnih rešenja koja su usklađena sa kriterijumima održivosti, kroz primenu svetskih znanja i iskustava koja nam postaju dostupna članstvom u GSTC.

Izvor: Visit Online d.o.o.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Tourism
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...