Vijetnam - ishodište heroja i blagoslov Azije

17. October 2018
Vijetnam - ishodište heroja i blagoslov Azije

Već decenijama poznat po tragičnim slikama mraka, rata i užasa, Vijetnam je danas sve popularnija turistička destinacija. Iscelio je svoje rane i pretvorio ih u još jednu kulturnu odrednicu koja opisuje njegovo neprocenjivo bogatstvo skrojeno u dobroćudnom narodu, nepreglednim brdima i kotlinama i životu potpuno neponovljivom na bilo kom prostoru planete.

Kada kročite na teritoriju Vijetnama osetićete auru života u svojoj elementarnoj niti. I shvatiti koliko je on zaista lep, jer je tako jednostavan, spor, pušten da kao reka teče i struji pod vedrim svodom.

I reklo bi se da svih 90 miliona stanovnika ove države to zna, savršeno primenjujući filozofiju svog načina razmišljanja, te na taj način opstaju već vekovima. Zbog toga ne postoji predeo koji ne treba obići i ljude koje ne treba upoznati.



Sjajno bi bilo započeti putovanje iz najvećeg grada, Ho Ši Mina, koji danas nosi ime po najvećem lideru i vođi Severnog Vijetnama u čuvenom ratu protiv SAD. Ljubitelji urbanih metropola pronaći će ovde svoj delić zabave, protkan i skrojen od tradicije naroda koji je hiljadu godina bio deo Kine - sve do 938. godine kada se prvi put izborio za slobodu, a poslednji put od Francuske, čija je kolonija bio do 1945. Na svakom koraku videće i skromnost ljudi (koju treba razlikovati od siromaštva), koji su navikli da dele sve, i u dobru i u zlu. Možda je baš zato danas ovo destinacija koju ne zaobilaze turisti koji, osim zabave i odmora, tragaju za višim smislom i željom da k sebi prime neprocenjiv dar koji pruža spoznaja sasvim novog kutka planete.

Da li ćete se, pak, odlučiti za prestonicu Hanoj i ekskluzivni aranžman u kombinaciji sa lepotama severa, ili se približiti obalama Južnog kineskog mora u UNESCO zaštićenom području Zaliva Ha Long, spremni za morske avanture u okruženju jedinstvenih bioloških vrsta, stena i pećina, to je lični izbor. Baš kao što i lokalna plemena rado primaju goste izdaleka širom planina čiji vrhovi osvajaju srca na prvi pogled. A istorijske znamenitosti Vijetnamskog rata, delta Mekonga, Crvena reka, prostrane pijace koje neguju najizvorniji Vijetnam (baš kao i autohtonu vrstu kafe i voća ili najkvalitetnije prirodne materijale poput pamuka) samo su deo onoga što kao svetski putnik ne možete propustiti.

Više informacija o ekskluzivnim SABAI TRAVEL aranžmanima - OVDE.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...