Veseli spust niz Ibar 2. jula

26. June 2017
Ilustracija
Ilustracija

Tradicionalni "Veseli spust" niz reku Ibar ove godine biće organizovan u nedelju 2. jula, najavili su organizatori te turističke manifestacije koja se ove godine organizuje 28 put.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, očekuje se da će na put dug 27 kilometara od srednjevekovnog grada Magliča u Ibarskoj klisuri do Kraljeva splavovima i čamcima, koji nisu na motorni pogon, krenuti između sedam i 10.000 ljudi.

Na obalama Ibra, na osnovu iskustava iz prethodnih godina, organizatori procenjuju da će dešavanja u vodi pratiti i do 50.000 ljudi.

Najavljene su i brojne prateće zabavne manifestacije koje počinju dan pred Veseli spust, a koje će se organizovati u Kraljevu i u nedelju 2. jula.

Direktor manifestacije "Veseli spust" Aleksandar Erac kazao je da je ta manifestacija koja se održava od 1990. godine, a koja nije prekidana ni za vreme bombardovanja 1999, najstariji i najveseliji događa na vodama Srbije, ali i najveći i najatraktivniji događaj u Kraljevu.

On je dodao da postoji ideja da od sledeće godine, svaki učesnik spusta niz Ibar zasadi po jedan jorgovan, kako bi se obnovila Dolina jorgovana.

Prema njegovim rečima, na spustu mogu da učestvuju svi, ali je potrebno da kupe kartu, po, kako je kazao, "simboličnoj ceni", jer ona obezbeđuje osiguranje, a to je moguće učiniti do pred sam spust niz Ibar.

Izvor:
Tanjug

Comments (0)

Connected news

Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...