Uvedeni direktni letovi između Beograda i Budimpešte

14. March 2023
Image by Brendan Millard from Pixabay
Image by Brendan Millard from Pixabay

Air Serbia je juče, 13. marta 2023. godine, letom JU150 u 07:45 časova uspostavila novu redovnu liniju između Beograda i Budimpešte. Do glavnog grada Mađarske, tokom predstojeće letnje sezone, srpska nacionalna avio-kompanija leteće i do 17 puta nedeljno.

- Današnjim letom do Budimpešte pokrenuli smo prvu od preko 20 destinacija do kojih ćemo saobraćati tokom predstojeće letnje sezone, a koje nisu bile u našoj mreži u 2022. godini. Pratićemo tražnju i u skladu sa njom postepeno povećavati broj frekvencija između dva grada. Verujemo da će uvođenje direktnih letova doprineti boljoj povezanosti Srbije i Mađarske i značajno ubrzati kretanje putnika širom Evrope - izjavio je Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju kompanije Air Serbia.

Doček prvog leta za Budimpeštu upriličen je na aerodromu Franc List, smeštenom 16 km jugoistočno od centra glavnog grada Mađarske.

Budimpešta je grad duge, bogate i burne istorije, o čemu svedoči veliki broj značajnih građevina raznih epoha i stilova: gotskog, vizantijskog, renesansnog, baroknog, klasičnog, neoklasičnog. Budimpeštanski metro je drugi najstariji na svetu, a čuveni Lančani most predstavlja nultu tačku od koje se mere sva rastojanja u Mađarskoj. Prestonica Mađarske poznata je po izvorima termalne vode i mnogobrojnim banjama i jedna je od omiljenih vikend destinacija ljudi iz susednih zemalja.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...