Uspostavljeni direktni letovi do Kelna i Geteborga

19. May 2023
Image by Slavan_Art from Pixabay
Image by Slavan_Art from Pixabay

Air Serbia je jučerašnjim letom JU440 u 06:10 časova pokrenula direktnu liniju između Beograda i Geteborga, dok je samo pola sata kasnije, letom JU326 u 06:40 časova povezala glavni grad Srbije sa Kelnom. Nacionalna avio-kompanija će do novih destinacija u Švedskoj i Nemačkoj saobraćati tri puta nedeljno, tokom cele godine. Letovi do Geteborga, druge destinacije Air Serbia u Švedskoj, obavljaće se svakog ponedeljka, četvrtka i nedelje, dok će do Kelna nacionalna avio-kompanija saobraćati utorkom, četvrtkom i subotom.

Inauguracioni letovi dočekani su na aerodromu Geteborg Landveter, drugom po veličini u Švedskoj, kao i na aerodromu Keln Bon, smeštenom na oko 15 kilometara jugoistočno od centra grada. Svečanim ceremonijama prisustvovali su predstavnici kompanije i lokalnih aerodroma.

- Geteborg je važna tačka između Stokholma, Osla i Kopenhagena. Direktna linija do tog grada omogućava putnicima da brže i lakše stignu do severne Evrope. Uvođenjem Kelna u našu rastuću mrežu, proširili smo prisustvo u Nemačkoj na čak 10 destinacija. Do grada na Rajni već letimo sa Aerodroma Konstantin Veliki u Nišu, a od danas i sa Aerodroma Nikola Tesla u Beogradu, čime putnicima pružamo još veću mogućnost izbora prilikom planiranja putovanja - izjavio je Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju nacionalne avio-kompanije.

Air Serbia omogućava dobre konekcije iz Geteborga i Kelna, preko srpske prestonice, do drugih gradova u svojoj mreži poput Atine, Beča, Bukurešta, Dubrovnika, Firence, Istanbula, Katanije, Larnake, Malte, Napulja, Palerma, Podgorice, Pule, Rijeke, Rima, Sarajeva, Skoplja, Sofije, Soluna, Splita, Tivta, Tirane i Zadra.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...