Uskoro ugovor sa kompanijom Air Serbia za linije od javnog interesa

08. May 2019
Uskoro ugovor sa kompanijom Air Serbia za linije od javnog interesa

Narednih dana biće potpisan ugovor s kompanijom Air Serbia o dodeli 12 linija koje su od javnog interesa, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Okončan je, naime, međunarodni tender za te linije, koji je, kako se navodi u saopštenju za medije, sproveden uz poštovanje svih evropskih propisa, a interesovanje je pokazalo nekoliko kompanija.

Do završetka je, međutim, stigla samo jedna ispravna ponuda, avio-kompanije Air Serbia, navodi Ministarstvo dodajući da tokom postupka nije bilo primedbi na tenderske uslove.

Avio-linije od javnog interesa, koje će biti organizovane sa Aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu, određene su na osnovu analiza i interesovanja koje su pokazali okruzi južne Srbije, navodi se i dodaje da Vlada Srbije i Ministarstvo uvođenjem avio-linija od javnog interesa žele da pomognu razvoju nerazvijenih područja Srbije, kao i da pod povoljnim uslovima građanima omogući najefikasniji vid transporta ka najrazvijenijim područjima EU.

Vlada Srbije je obezbedila sredstva u budžetu za naknadu troškova avio-kompanijama za vršenje usluge avio-prevoza iz Niša na sledećim linijama: Niš-Nirnberg-Niš, Niš-Frankfurt/Han-Niš, Niš-Rim-Niš, Niš-Hanover-Niš, Niš-Ljubljana-Niš, Niš-Salcburg-Niš, Niš-Bolonja-Niš, Niš-Budimpešta-Niš, Niš-Geteborg-Niš, Niš-Fridrishafen-Niš, Niš-Karlsrue-Niš i Niš-Tivat-Niš.

Izvor: Tanjug
 

Comments (0)

Connected news

Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...