Uskoro ugovor sa kompanijom Air Serbia za linije od javnog interesa

08. May 2019
Uskoro ugovor sa kompanijom Air Serbia za linije od javnog interesa

Narednih dana biće potpisan ugovor s kompanijom Air Serbia o dodeli 12 linija koje su od javnog interesa, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Okončan je, naime, međunarodni tender za te linije, koji je, kako se navodi u saopštenju za medije, sproveden uz poštovanje svih evropskih propisa, a interesovanje je pokazalo nekoliko kompanija.

Do završetka je, međutim, stigla samo jedna ispravna ponuda, avio-kompanije Air Serbia, navodi Ministarstvo dodajući da tokom postupka nije bilo primedbi na tenderske uslove.

Avio-linije od javnog interesa, koje će biti organizovane sa Aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu, određene su na osnovu analiza i interesovanja koje su pokazali okruzi južne Srbije, navodi se i dodaje da Vlada Srbije i Ministarstvo uvođenjem avio-linija od javnog interesa žele da pomognu razvoju nerazvijenih područja Srbije, kao i da pod povoljnim uslovima građanima omogući najefikasniji vid transporta ka najrazvijenijim područjima EU.

Vlada Srbije je obezbedila sredstva u budžetu za naknadu troškova avio-kompanijama za vršenje usluge avio-prevoza iz Niša na sledećim linijama: Niš-Nirnberg-Niš, Niš-Frankfurt/Han-Niš, Niš-Rim-Niš, Niš-Hanover-Niš, Niš-Ljubljana-Niš, Niš-Salcburg-Niš, Niš-Bolonja-Niš, Niš-Budimpešta-Niš, Niš-Geteborg-Niš, Niš-Fridrishafen-Niš, Niš-Karlsrue-Niš i Niš-Tivat-Niš.

Izvor: Tanjug
 

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...