Uskoro počinju uskršnji vašari u Beču

04. March 2024
Image by manekj from Pixabay
Image by manekj from Pixabay

Tradicionalni bečki uskršnji sajmovi ove godine otvaraju svoje kapije već od sredine marta. Brojni štandovi sa uskršnjim ukrasima, umetnički dekorisana jaja, kulinarski specijaliteti i muzički program očekuju sve posetioce bazara, navode iz Kancelarije Grada Beča u Beogradu.

Uskršnji vašar ispred dvorca Šenbrun (www.ostermarkt.co.at) smatra se jednim od najromantičnijih. Pred baroknom kulisom dvorca, 75 izlagača nudi ne samo raznovrsne kulinarske užitke, već i dekorativne uskršnje ukrase i umetničke radove. Za decu je spremna igraonica sa raznovrsnim igrama, ringišpil koji se pokreće biciklom, a tu je i dečji muzej u dvorcu Šenbrun. Odrasli mogu da uživaju uz program "Džez na uskršnjem vašaru".

Na "Alt-Viner" bazaru (https://altwiener-markt.at/easter) na trgu Frajung, u starom gradu, svake godine se napravi najveća gomila jaja u Evropi sa oko 40.000 oslikanih uskršnjih jaja. Tu su i brojni uskršnji specijaliteti, ručni radovi, cvetni aranžmani i za najmlađe radionica za pravljenje uskršnjih ukrasa, kao i lutkarsko pozorište. Muzička zabava na Alt-Viner vašaru počinje svakog dana od 16:30.

Takođe, uskršnji vašar "Am Hof" (www.ostermarkt-hof.at) posvećen je uskršnjim običajima sa vešto ukrašenim jajima i cvetnim aranžmanima, kao i lepim umetničkim radovima i tradicionalnom kuhinjom.

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...