Uskoro novo lice Novog Sada

21. October 2020
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay


Uređenjem priobalja, Novi Sad bi dobio potpuno novo lice, ali i značajan ekonomski zamajac. U "Urbanizmu“ kažu da sve što se planira akcenat stavlja na ekologiju, turizam i sport, i ponavljaju da se sve radi u skladu sa strukom i zakonima. ...

Žitelji Ribarskog ostrva i članovi Udruženja sportskih ribolovaca najbolje znaju kako je danas na novosadskom priobalju. Decenijama unazad sami brinu o obali i ekologiji, a borba sa smećem i divljim deponijama ne prestaje. Zato, kažu, raduju se najavljenom uređenju.

Neuređena obala je i ekonomski problem, generalno, tako da ova inicijativa koje kreću oko uređenja obale je veoma pametna stvar, kamo sreće da je to ranije urađeno ističe jedan od sugrađana.

"Da nas nema ovde, sve te šume bi bile u poptunosti zatrpane. Samo ljudi koji zaista nemaju osećaja ekološke svesti mogu da ne podrže tu ideju" kaže za RTV Ivana Olujić, žiteljka Ribarskog ostrva.

"Mi smo se o našoj kući brinuli, i želimo da se u ovoj velikoj akciji koja se sad pokreće da se Ribarsko ostrvo sredi, da se ta šuma sredi, koja su pluća jednim delom ovog grada" ukazuje Ivica Avgustin iz Udruženja SRD "Ribolovac“.

A ta pluća, biće proširena sa sadašnjih 24 na 40 hektara, objašnjavaju u "Urbanizmu“, a akcenat će biti na ekologiji, turizmu i sportu.

Marina, nova plaža, biciklistička i veslačka staza po međunarodnim standardima, ali i hotelski i stambeno-poslovni objekti koji će zauzimati 4 odsto kopnenog dela, samo su deo onoga što će, biti na raspolaganju svim građanima.


Izvor: RTV

Comments (0)

Connected news

Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...
Tourism
Veliko interesovanje bugarske privrede za Beograd i Srbiju
14. March 2024
Na 40. jubilarnom sajmu turizma u Sofiji, najvećoj turističkoj manifestaciji u Bugarskoj,...