Uskoro konkurs za novinarske nagrade “Biljana Bosnić Ognjenović”

11. December 2019
Uskoro konkurs za novinarske nagrade “Biljana Bosnić Ognjenović”

U znak sećanja na Biljanu Bosnić Ognjenović, novinarku časopisa Turistički Svet, Biljanina porodica osnovala je Fondaciju "Biljana Bosnić Ognjenović”, čiji je jedan od osnovnih ciljeva ustanovljenje i dodela novinarske nagrade za najbolji putopis o destinaciji u Republici Srbiji.

Biljana je bila jedna od najtalentovanijih turističkih novinarki mlađe generacije i ova nagrada u njenu čast, čini jedinstveno priznanje iz oblasti turističkog novinarstva u Republici Srbiji.

Na konkursu za nagradu za najbolji putopis o destinaciji u Srbiji mogu da učestvuju studenti i novinari (od 20 do 34. godine života), a fond za nagradu je 100.000,00 RSD i plaketa.

Pošto je poslednje Biljanino inostrano poslovno putovanje bilo u Egipat, ove godine, biće dodeljene i dve specijalne nagrade od strane Ambasade Arapske Republike Egipat, za najbolje napisane putopise o Egiptu.

Za prvu specijalnu nagradu, putovanje u Egipat na sedam dana, moćiće da konkurišu svi novinari i studenti novinarstva. Druga specijalna nagrada je namenjena studentima fakulteta u Republici Srbiji starosti od 17 do 23 godine, i biće naknadno opredeljena.

Konkurs za nagrade će biti objavljen na sajtu Fondacije, bbofondacija.com, 21. decembra 2019. godine i trajaće do 21. juna 2020. godine. Prijave na konkurs će biti onlajn, na mejl adresu konkurs@bbofondacija.com

Pravo da konkurišu imaju samo radovi koji nisu prethodno objavljivani i nagrađivani, a pobednik će biti proglašen 15. jula 2020. godine, dok će svečana dodela nagrada biti upriličena na dan Biljaninog rođendana, 21. jula 2020. godine, u rezidenciji Nj. E. ambasadora Egipta, gospodina Amr el Guvejlija.
 

Download documents

Pravilnik o dodeli novinarske nagrade
Download PDF
Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...