Uskoro konkurs za novinarske nagrade “Biljana Bosnić Ognjenović”

11. December 2019
Uskoro konkurs za novinarske nagrade “Biljana Bosnić Ognjenović”

U znak sećanja na Biljanu Bosnić Ognjenović, novinarku časopisa Turistički Svet, Biljanina porodica osnovala je Fondaciju "Biljana Bosnić Ognjenović”, čiji je jedan od osnovnih ciljeva ustanovljenje i dodela novinarske nagrade za najbolji putopis o destinaciji u Republici Srbiji.

Biljana je bila jedna od najtalentovanijih turističkih novinarki mlađe generacije i ova nagrada u njenu čast, čini jedinstveno priznanje iz oblasti turističkog novinarstva u Republici Srbiji.

Na konkursu za nagradu za najbolji putopis o destinaciji u Srbiji mogu da učestvuju studenti i novinari (od 20 do 34. godine života), a fond za nagradu je 100.000,00 RSD i plaketa.

Pošto je poslednje Biljanino inostrano poslovno putovanje bilo u Egipat, ove godine, biće dodeljene i dve specijalne nagrade od strane Ambasade Arapske Republike Egipat, za najbolje napisane putopise o Egiptu.

Za prvu specijalnu nagradu, putovanje u Egipat na sedam dana, moćiće da konkurišu svi novinari i studenti novinarstva. Druga specijalna nagrada je namenjena studentima fakulteta u Republici Srbiji starosti od 17 do 23 godine, i biće naknadno opredeljena.

Konkurs za nagrade će biti objavljen na sajtu Fondacije, bbofondacija.com, 21. decembra 2019. godine i trajaće do 21. juna 2020. godine. Prijave na konkurs će biti onlajn, na mejl adresu konkurs@bbofondacija.com

Pravo da konkurišu imaju samo radovi koji nisu prethodno objavljivani i nagrađivani, a pobednik će biti proglašen 15. jula 2020. godine, dok će svečana dodela nagrada biti upriličena na dan Biljaninog rođendana, 21. jula 2020. godine, u rezidenciji Nj. E. ambasadora Egipta, gospodina Amr el Guvejlija.
 

Download documents

Pravilnik o dodeli novinarske nagrade
Download PDF
Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...