U Vrnjačkoj Banji uskoro most "Ko to tamo peva" i statua Dragana Nikolića

20. July 2017

Posle „Mosta ljubavi“, „Mosta matematike“ i „Mosta daljinara“ prestonica srpskog kontinentalnog turizma uskoro će dobiti još jedan tematski most preko Vrnjačke reke – filmski most „Ko to tamo peva“ u čast velikanima jugoslovenskog i srpskog glumišta, dok će u centralnom banjskom parku biti podignuta statua legendarnom glumcu Draganu Gagi Nikoliću u prirodnoj veličini.

Uz podršku ovdašnjih privrednika i lokalne samouprave inicijativu za izgradnju filmskog mosta pokrenulo je Udruženje građana „Danilo Bata Stojković“ na čelu sa predsednikom Nikolom Džamićem.

Ukoliko sve bude teklo po utvrđenoj dinamici, otvaranje novog pešačkog mosta planirano je za 10. avgust ove godine kada počinju i tradicionalni, osmi po redu „Batini dani“ u spomen na ovog našeg velikog glumca.

- Most smo nazvali po najboljem i najgledanijem filmu domaće kinematografije svih vremena „Ko to tamo peva“ i na njemu će biti postavljena tabla sa čuvenom replikom „Da se ja pitam, ja bih proterao autobus ovuda...“. Izgradnju mosta u kombinaciji drveta, kamena i kovanog gvožđa, i ograde sa filmskom tematikom, svojim prilozima i donacijama finansiraju vrnjački privrednici i građani – kaže Nikola Džamić.

Samo mesec dana kasnije, u centralnom vrnjačkom parku kod Rimskog izvora biće postavljena statua Dragana Nikolića u prirodnoj veličini, delo poznatog vajara Dejana Dimitrijevića, a na inicijativu ovdašnje Specijalne bolnice „Merkur“ čiji je popularni Gaga bio promoter i zaštitno lice.

- Hvala „Merkuru“ i Vrnjačkoj Banji koji su mog Dragana sa neba spustili na zemlju... – sa odobravanjem poručuje Milena Dravić.

I ovdašnji turistički poslenici pozdravljaju ova dva projekta koji će, kako kažu, doprineti još većoj atraktivnosti banjske ponude.

- Svaka čast pojedincima koji se ličnim angažmanom trude da uvedu nešto novo i tako doprinesu većoj afirmaciji Vrnjačke Banje koja decenijama neguje filmsko stvaralaštvo – naglašava Goran Karavesović iz vrnjačke Turističke organizacije. – Verujem da će filmski most, kao i statua Dragana Nikolića, biti mesto gde će se naši posetioci rado fotografisati i tako širiti sliku o lepotama Vrnjačke Banje.

Izvor: Novosti

Comments (0)

Connected news

Tourism
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Tourism
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...