U Vrnjačkoj Banji počela izgradnja veštačkog vodopada

21. November 2017

Uoči obeležavanja 150 godina organizovanog banjskog turizma, u Vrnjačkoj Banji je počela izgradnja veštačkog vodopada. Radove finansira Ministarstvo turizma, trgovine i telekomunikacija uz pomoć lokalne samouprave sa 15 miliona dinara.

Kiša ne ometa radnike da ubrzano rade na izgradnji veštačkog vodopada. Za sada se samo nazire šta će biti, a prolaznici zastaju i radoznalo posmatraju radove.

"Biće bolje".

"Biće više privlačiće više gostiju".

"Svakako da hoće, biće to lepo nadam se".

Planirano je da se vodopad uklopi u ambijent crkvenog brda, na kom je već u prvoj fazi završena rekonstrukcija amfiteatra Danilo Bata Stojković.

- Cela ideja je bila da se samo izvorište nalazi na stazi koja vodi od amfiteatra, gde će biti više poniranja rečnog toka, gde će se završavati na samoj promenadi slap koji će biti sa visine od tri metra i širine tri metra - kaže Milutin Dumanović, pomoćnik predsednika opštine Vrnjačka Banja.

- Ovo će biti zaista prava atrakcija za Vrnjačku Banju, jer vodopad u ovakvim gabaritima nije viđen u bližoj okolini,tako da se iskreno nadam jednom prelepom mestu za uživanje i odmor, baš ovde kod vodopada - kaže Ivan Trifunović, direktor Turističkog centra Vrnjačka Banja.

Uskoro će početi i radovi na kompletnoj rekonstrukciji pešačkih staza na crkvenom brdu, za koje je uz pomoć Vlade obezbeđen novac. Novi sadržaji u turističkoj ponudi, a pre svega vodopad koji je planirano da bude završen za 90 dana, bić ei početak obeležavanja 150 godina organizovanog turizma u Vrnjačkoj Banji, u kojoj trenutno boravi 6.000 gostiju.

Izvor: RTS

Comments (0)

Connected news

Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...
Tourism
Veliko interesovanje bugarske privrede za Beograd i Srbiju
14. March 2024
Na 40. jubilarnom sajmu turizma u Sofiji, najvećoj turističkoj manifestaciji u Bugarskoj,...