U Ribarskoj banji od 1. juna u ponudi akva park sa termalnom vodom

31. May 2019
U Ribarskoj banji od 1. juna u ponudi akva park sa termalnom vodom

U Ribarskoj banji 1. juna 2019. počinje sa radom Sportsko-rekreativni centar Samar, čija je izgradnja počela pre tri godine.

Novi kompleks, koji će 5. juna svečano otvoriti ministar turizma Rasim Ljajić, ima teniski i teren za odbojku na pesku i akva park sa bazenima s termalnom vodom, rečeno je za eKapiju u Specijalnoj bolnici Ribarska banja.

Pored ovih sadrzaja, Sportsko-rekreativni centar posetiocima će ponuditi i rent-a-bike, stoni tenis, a biće organizovana i razna dešavanja, kao što je noćno kupanje, koncerti, promocije, muzičke večeri, kao i razne druge prigodne aktivnosti.

- Izgradnja centra, u koju je Specijalna bolnica uložila više od 80 miliona dinara sopstvenih sredstava, tekla je u dve faze.

U prvoj fazi izgrađen je teren za tenis i kafe poslastičarnica, a u drugoj fazi su napravljeni bazeni sa termalnom vodom (dva bazena za odrasle, sa toboganima, i jedan za decu, takođe sa toboganima), zatim, teren za odbojku na pesku, kao i park za decu - kažu u Banji za naš portal.

Ovom investicijom, kao su istakli, Specijalna bolnica Ribarska Banja želela je da proširi svoju ponudu u turističkom segmentu.

Pored medicinskog, podizanjem modernog spa centra na temeljima starog turskog hamama iz 17. veka razvijen je i wellness turizam, a turistička ponuda Banje biće sada znatno proširena i izgradnjom akva parka.

- Posle otvaranja akva parka očekujemo veliki rast turističke posete Ribarskoj banji, ne samo radi lečenja. To će u perspektivi dovesti do izgradnje novih hotela i smeštajnih kapaciteta, posebno u privatnom sektoru, sto ce imati viseštruki pozitivan efekat na čitav kraj - poručuju nadležni i dodaju da su banjski kapaciteti za predstojeću sezonu u velikoj meri već rasprodati.

Nakon otvaranja Centra, kako su kazali za eKapiju, u planu je dalja modernizacija smestajnih kapaciteta Ribarske banje i prosirenje turističke ponude i u tom delu.

Takođe, s obzirom na veliko interesovanje posetilaca za hiperbaričnu komoru, novu terapijsku uslugu u Ribarskoj banji, naši sagovornici navode da je u planu proširenje te usluge i nabavka još jednog aparata, kao i modernizacija postojeće opreme i uvođenje novih, savremenih terapijskih procedura.

Ribarska Banja je, inače, poznata po svojim toplim izvorima koji leče koštano-zglobna, degenerativna i ortopedska oboljenja, posttraumatska stanja, kao i neka neurološka oboljenja. I stari Rimljani, a kasnije i Turci i srednjevekovni, pa i moderni srpski vladari, koristili su blagodeti njenih lekovitih voda.

Knjaz Miloš je pokrenuo razvoj srpskih banja kao okosnica zdravstvenog sistema tadasnje drzave, dok je kralj Petar I Karađorđević zaslužan za nagli razvoj Ribarske Banje, naloživši da se ona izgradi i razvije nalik na mondenske evropske banje.

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Tourism
Kruzeri počeli da dolaze do Golubačke tvrđave
08. May 2024
Tvrđava Golubački grad je prvi međunarodni rečni kruzer ove godine ugostila 17. marta. Do...
Tourism
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Tourism
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...