U planu uređenje keja i plaže na jezeru Borkovac

30. August 2023
Image by NoName_13 from Pixabay
Image by NoName_13 from Pixabay

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević je sa predsednicom Opštine Ruma Aleksandrom Ćirić potpisao ugovor o finansiranju izrade projektno-tehničke dokumentacije za uređenje keja na jezeru Borkovac i za izvođenje prve faze radova na uređenju plaže na tom jezeru, saopšteno je iz Vlade Vojvodine.

Za ovu namenu je opredeljeno 60,6 miliona dinara. Za uređenje Keja na jezeru Borkovac izdvojeno je 23,7 miliona dinara, dok je za prvu fazu radova na jezeru Borkovac, koji podrazumeva uređenje plaže, plažni mobilijar, objekte i kabine za presvlačenje, izdvojeno 36,9 miliona dinara.

Ivanišević je istakao da će svi zahtevi jedinica lokalne samouprave za realizaciju strateških i ostalih projekata od važnosti za lokalne zajednice naići na razumevanje Pokrajinske vlade, i da je ulaganje u uređenje jezera Borkovac izuzetno značajno.

- U Rumi uvek imamo u planu nove projekte – uređenje Muzeja, zaštita centralnog gradskog jezgra, uređenje Borkovačkog jezera, i to gradi novu turističku destinaciju na teritoriji AP Vojvodine. To nije bilo moguće ispuniti bez aktivne lokalne samouprave, uz podršku svih organa vlasti. Ideja jeste da projektno-tehnička dokumentacija bude upotpunjena do kraja godine kako bismo mogli da nastavimo na proleće da uređujemo Borkovačko jezero i njegovu okolinu - rekao je Ivanišević.

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić izjavila je da će se prvi rezultati radova videti već od oktobra.

- Opština Ruma ima inicijativu i volju za uređenjem priobalja jezera Borkovac, ali i ostalih delova Rume, poput gradskog jezgra kome se želi povratiti duh tradicije i nasleđa - rekla je Ćirićeva.

Podsećamo, Opština Ruma je započela uređenje izletišta Borkovac, Borkovačkog jezera i plaže. U planu je potpuna rekonstrukcija izletišta, uređenje jezera, plaže, šetališta, dečjih igrališta i trim staze oko jezera.

U prvoj fazi radova, predviđeno je uređenje plaže, biće sređene kabine za presvlačenje, plažni mobilijar i drugi objekti.

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Tourism
Srbija kao Bike Friendly destinacija
24. June 2024
Biciklizam kao turistički proizvod dobija na značaju i broj zainteresovanih gostiju sve...
Tourism
Prvi BOR letnji festival ovog vikenda na Zlatiboru
17. June 2024
BOR Hotel by Karisma, u saradnji sa Turističkom organizacijom Zlatibor, ovog juna organizuje...
Tourism
Obale Turske pružaju neiscrpne mogućnosti za najrazličitije aktivnosti na otvorenom
17. June 2024
Mediteranska i egejska obala Turske su primamljive lokacije u svako doba godine, jer posetiocima...
Tourism
TOS i IRONMAN udružuju snage za povećanje broja stranih turista u Srbiji
17. June 2024
Na današnjem događaju za medije Turistička organizacija Srbije i SDP 11TRI potpisali su...