U planu proširenje kapaciteta Specijalne bolnice za rehabilitaciju Termal

13. May 2024
Image by giuseppeblu from Pixabay
Image by giuseppeblu from Pixabay

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić sastao se u petak u Vrdniku sa predsednikom Opštine Irig Tihomirom Stojakovićem i direktorom Specijalne bolnice za rehabilitaciju Termal u Banji Vrdnik Draganom Kosovcem i tom prilikom Sofić i Stojaković potpisali su ugovor o finansiranju projekta za izradu projektno-tehničke dokumentacije u postupku legalizacije drugog i trećeg sprata zgrade Specijalne bolnice za rehabilitaciju Termal.

Sofić je istakao da je ovo prvi od 11 odobrenih projekata u devet opština AP Vojvodine u okviru ovogodišnjeg Javnog poziva lokalnim samoupravama za finansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije, preneo je sajt Pokrajinskog sekretarijata.

- U ovom pozivu za tu namenu opredeljeno je ukupno 70 miliona dinara. Ovo je prvi, ali najvažniji korak, kako bi se stekli uslovi da Termal konkuriše za sredstva od viših nivoa vlasti i time obezbedi kompletnu rekonstrukciju objekta - rekao je Sofić i najavio raspisivanje novog konkursa za ove namene u drugoj polovini godine.

Predsednik Opštine Irig Tihomir Stojaković zahvalio je na kontinuiranoj pomoći Sekretarijata i Pokrajinske vlade i istakao da je potpisivanje ugovora kojim će se omogućiti dalji radovi u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Termal korak napred ka širenju turističke ponude Vrdnika.

Kako je naveo direktor Specijalne bolnice Dragan Kosovac, projektna dokumentacija za kompletnu rekonstrukciju objekta je u završnoj fazi, a nakon legalizacije drugog i trećeg sprata u planu je proširenje kapaciteta novim etažama i objektima na parceli od 8,5 hektara.

Pravo na sredstva s ciljem realizacije različitih infrastrukturnih projekata ostvarile su opštine Temerin, Mali Iđoš, Bački Petrovac, Titel, Irig, Beočin i gradovi Novi Sad, Subotica i Sombor.

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Tourism
Turistička organizacija Srbije imala uspešan nastup u Kini
31. May 2024
Turistička organizacija Srbije (TOS) je učestvovala na međunarodnom sajmu turizma ITB China,...
Tourism
Do kraja godine novi Air Serbia Premijum salon na beogradskom aerodromu
29. May 2024
Air Serbia planira da krajem 2024. godine otvori novi Premijum salon na terminalu C10...
Tourism
Leteti na francuski način: konsijerž, osam miliona boca vina godišnje i kuvari sa Mišelinovim zvezdicama
28. May 2024
Nacionalne avio-kompanije pored svojih osnovnih delatnosti prevoza ljudi i robe, često uzimaju...
Tourism
Mesopotamija Ekspres: Najnovija turistička železnička ruta u Turskoj
28. May 2024
Da li biste želeli da istražite očaravajuću lepotu Turske vozom? Prolećni i letnji...