U planu izgradnja biciklističke staze od Beograda do Novog Sada

30. September 2019
U planu izgradnja biciklističke staze od Beograda do Novog Sada

Izgradnja biciklističke staze Novi Sad - Beograd duž državnog puta 100 trebalo bi da počne naredne godine, kaže za "Dnevnik" pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković.

Kako je naveo, ovo je najveći projekat u oblasti izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju bicklističke infrastrukture koji Sekretarijat za privredu i turizam radi zajedno sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija.

- Mislim da će već u februaru ili martu moći da se raspiše tender za gradnju i da počne izvođenje građevinskih radova. To će biti dvosmerna staza punog profila, sa vertikalnom i horizontalnom signalizacijom. Namera nam je da je digitalizujemo sa wi-fi stanicama, punktovima za elektro bicikle i slične stvari, postavićemo razne vrste senzora i mislim da ćemo napraviti nešto zaista za ponos. To će ne samo dovesti do nove turističke tražnje, nego će povezati lokalne samouprave i omogućiti svakodnevnu komunikaciju i cirkulaciju ljudi i naravno dovesti do povećanja njihove bezbednosti - naglasio je Đoković.

Po njegovim rečima, izgradnja biciklističke staze nalazi se u nacrtu republičkog budžeta za narednu godinu, jer će izgradnju finansirati država.

- Čekamo da republička skupština usvoji budžet, ali mi idemo u korak s tim kao Pokrajina. Urađeno je 90 odsto projektno-tehničke dokumentacije zajedno sa Zavodom za urbanizam Vojvodine, radi se i plan područja posebne namene, tako da ćemo biti spremni kada Republika krene u gradnju - kaže Ivan Đoković.

Izvor: Novosti

Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...