U plani izgradnja novog turističkog kompleksa u Budvi

16. March 2023
Image by HubertPhotographer from Pixabay
Image by HubertPhotographer from Pixabay

Kompanije Allamont, Phoenix i Monte Co iz Budva planiraju izgradnju turističkog kompleksa u budvanskom naselju Kamenovo. To se može videti u zahtevu za odlučivanje o potrebi izrade Elaborata procene uticaja na životnu sredinu koji su investitori podneli Agenciji za zaštitu životne sredine Crne Gore, prenosi portal eKapija.

U dokumentu stoji da je u okviru kompleksa planirana izgradnja dva hotela, ugostiteljskog objekta i 11 turističkih vila.

Na prizemlju je predviđen hol sa recepcijom, prostorijom za kofere, toaletima, kancelarijski prostor, restoran sa pripremnom kuhinjom, bar, kao i terasa kojoj se pristupa iz restorana i iz bara hotela.

Na prvom i drugom spratu objekta projektovane su dvokrevetne sobe, dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem i apartmani. Sve smeštajne jedinice imaju terasu. U sklopu suterena planirane su smeštajne jedinice u vidu dvokrevetnih soba sa pomoćnim ležajem od kojih svaka ima zasebno kupatilo i terasu. U suterenu je organizovana i dečija igraonica.

U okviru kompleksa gradiće se i 11 vila kategorije četiri zvezdice.

Vile B1 i B2 imaće podrum, prizemlje i sprat. Na prizemlju će biti dve spavaće sobe, tri kupatila, dve dnevne zone sa trpezarijom i kuhinjom, kao i prostorija sa bilijarom. Na prvom spratu objekta formirane su dve spavaće sobe, sa jednim tolaetom i dva kupatila. Pored toga organizovane su i dve dnevne zone sa kuhinjom i trpezarijom, od kojih svaka ima izlaz na balkon. Između ove dve dnevne zone formirana je prostorija za relaksaciju.

U okviru vila B3, B4 i B5 biće dva podruma, prizemlje i sprat. Podrumi su predviđeni za parking prostor. U okviru prizemlja vila B3 i B4 projektovane su dve spavaće sobe, tri kupatila, dve dnevne zone sa trpezarijom i kuhinjom, kao i prostorija sa bilijarom. Vila B5 će na prizemlju imati dve spavaće sobe, jedno kupatilo, kuhinju i dnevni boravak.

Na prvom spratu vila B3 i B4 biće dve spavaće sobe, sa jednim tolaetom i dva kupatila. Pored toga organizovane su i dve dnevne zone sa kuhinjom i trpezarijom, od kojih svaka ima izlaz na balkon. Između ove dve dnevne zone formirana je prostorija za odmor. Na prvom spratu vile B5 organizovana je jedna spavaća soba sa terasom, dnevna zona sa kuhinjom i trpezarijom i jedno kupatilo.

Vila B6 spratnosti Po2+Po1+Pr+1 će u prizemlju objekta imari ulazni hol sa toaletom, dnevnu zona sa trpezarijom i kaminom, kuhinju, kao i jednu spavaću sobu sa zasebnim kupatilom. Na spratu formirana je noćna zona sa tri spavaće sobe od kojih svaka ima svoje kupatilo i garderobu. Garažni prostor smešten je u ppdrumu objekta. Bruto površina objekta biće 866 m2.

U prizemlju vila organizovane su dve spavaće sobe, tri kupatila, dve dnevne zone sa kuhinjom i trpezarijom i soba za odmor. Na prvom spratu objekta biće dve spavaće sobe, sa jednim toaletom i dva kupatila. Pored toga, organizovane su i dve dnevne zone sa kuhinjom i trpezarijom, od kojih svaka ima izlaz na balkon. Između ove dve dnevne zone formirana je prostorija za relaksaciju.

Vile B10 i B11 imaće tri podruma, prizemlje i jedan sprat. U okviru podruma 2 i 3 predviđen je garažni prstor, a u podrumu 1 tehničke prostorije, ostave i protivpožarno stepenište. Na prizemlju su projektovane dvije spavaće sobe, tri kupatila, dvije dnevne zone sa trpezarijom i kuhinjom kao i prostorija sa bilijarom. Prvi sprat će imati dvije spavaće sobe, sa jednim toaletom i dva kupatila. Pored toga organizovane su i dvije dnevne zone sa kuhinjom i trpezarijom, od kojih svaka ima izlaz na balkon. Između ove dvije dnevne zone formirana je prostorija za relaksaciju.

U sklopu podrumskih etaža Po3,Po2 ispod vila B10 i B11 kao i u sklopu Po2 ispod vila B8 i B7 organizovana su ukupno 34 parking mesta.

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Tourism
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Tourism
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....