U hotelu Splendid u Budvi: 9. međunarodna konferencija s fokusom na zdravstvenom i wellness turizmu

03. September 2020
Izvor: Pixabay
Izvor: Pixabay
Medical SPA Asocijacija Crne Gore u saradnji sa Klasterom zdravstvenog turizma Crne Gore i Ministarstvom održivog razvoja i turizma Crne Gore, organizuje dvodnevnu, devetu po redu, Međunarodnu konferenciju, pod nazivom „ZDRAVSTVENI WELLNESS I SPA TURIZAM U FOKUSU NAKON COVID-19 EPIDEMIJE“. Konferencija će se održati  28. i 29. oktobra u hotelu Splendid Conference & Spa Resort u Budvi, s ciljem da i ove godine okupi ugledne domaće i inostrane stručnjake, operativce i konsultante iz oblasti medicine i turizma, predstavnike hotelijerske i wellness industrije, koji će pokušati da zajedno nađu odgovore na ključna pitanja o fazama razvoja zdravstvenog, wellness i spa  turizma u Crnoj Gori i regionu, kao i perspektivi ovog specifičnog oblika turističke ponude u vreme globalne pandemije koronavirusom. Na Konferenciji će biti reči o novim mogućnostima kreiranja proizvoda zdravstvenog turizma, kako u pravcu rehabilitacije obolelih od COVID-19 infekcije, tako i preventivnih programa u kapacitetima wellness i spa ponude. Svoje modele i rezultate za postsezonu - low season tourism predstaviće i stručnjaci iz regiona. Učesnici Konferencije pokušaće da odgovore na pitanje kako će izgledati industrija zdravstvenog wellness i spa turizma u post-COVID-19 periodu.
Svoje dragoceno iskustvo domaći predavači i gosti iz inostranstva podeliće s  učesnicima kroz indvidiualna izlaganja i panel diskusije tematski podeljene u tri osnovne celine - lečilišni turizam, medicinski turizam i medicinski wellness. Skup će, kao i ranijih godina, ponuditi dijalog, diskusiju i rešenja  za izazove  vezane za investicije u zdravstvenom turizmu, dajući jedinstvenu platformu za razmenu iskustava s glavnim učesnicima  zaslužnim za rast ovog tržišta.
Značajan odziv vrhunskih evropskih i svetskih institucija, kompanija i predavača proteklih osam godina, potvrdio je značaj Konferencije i njeno pozicioniranje na mapi evropskih skupova zdravstvenog turizma. Kako zdravstveni turizam postaje ključni segment nacionalnih strategija razvoja turizma sve većeg broja  zemalja regiona, s ciljem rasta udela na evropskom tržištu, skupovi poput 9. Konferencije zdravstvenog wellness i spa turizma će sasvim sigurno doprineti da se prepoznaju budući lideri navedenog procesa.
 

 

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...