U hotelu Splendid u Budvi: 9. međunarodna konferencija s fokusom na zdravstvenom i wellness turizmu

03. September 2020
Izvor: Pixabay
Izvor: Pixabay
Medical SPA Asocijacija Crne Gore u saradnji sa Klasterom zdravstvenog turizma Crne Gore i Ministarstvom održivog razvoja i turizma Crne Gore, organizuje dvodnevnu, devetu po redu, Međunarodnu konferenciju, pod nazivom „ZDRAVSTVENI WELLNESS I SPA TURIZAM U FOKUSU NAKON COVID-19 EPIDEMIJE“. Konferencija će se održati  28. i 29. oktobra u hotelu Splendid Conference & Spa Resort u Budvi, s ciljem da i ove godine okupi ugledne domaće i inostrane stručnjake, operativce i konsultante iz oblasti medicine i turizma, predstavnike hotelijerske i wellness industrije, koji će pokušati da zajedno nađu odgovore na ključna pitanja o fazama razvoja zdravstvenog, wellness i spa  turizma u Crnoj Gori i regionu, kao i perspektivi ovog specifičnog oblika turističke ponude u vreme globalne pandemije koronavirusom. Na Konferenciji će biti reči o novim mogućnostima kreiranja proizvoda zdravstvenog turizma, kako u pravcu rehabilitacije obolelih od COVID-19 infekcije, tako i preventivnih programa u kapacitetima wellness i spa ponude. Svoje modele i rezultate za postsezonu - low season tourism predstaviće i stručnjaci iz regiona. Učesnici Konferencije pokušaće da odgovore na pitanje kako će izgledati industrija zdravstvenog wellness i spa turizma u post-COVID-19 periodu.
Svoje dragoceno iskustvo domaći predavači i gosti iz inostranstva podeliće s  učesnicima kroz indvidiualna izlaganja i panel diskusije tematski podeljene u tri osnovne celine - lečilišni turizam, medicinski turizam i medicinski wellness. Skup će, kao i ranijih godina, ponuditi dijalog, diskusiju i rešenja  za izazove  vezane za investicije u zdravstvenom turizmu, dajući jedinstvenu platformu za razmenu iskustava s glavnim učesnicima  zaslužnim za rast ovog tržišta.
Značajan odziv vrhunskih evropskih i svetskih institucija, kompanija i predavača proteklih osam godina, potvrdio je značaj Konferencije i njeno pozicioniranje na mapi evropskih skupova zdravstvenog turizma. Kako zdravstveni turizam postaje ključni segment nacionalnih strategija razvoja turizma sve većeg broja  zemalja regiona, s ciljem rasta udela na evropskom tržištu, skupovi poput 9. Konferencije zdravstvenog wellness i spa turizma će sasvim sigurno doprineti da se prepoznaju budući lideri navedenog procesa.
 

 

Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...