U duhu tradicije a u čast ludaje: "36. Dani ludaje" u Kikindi

27. August 2021
Image by Alexa from Pixabay
Image by Alexa from Pixabay
„36. Dani ludaje”, održaće se ove godine od 09. do 12. septembra u Kikindi. Manifestacija, osmišljena u čast ludaje, neraskidivi je deo tradicije i već uveliko prepoznatljiv simbol grada. Tokom vremena, od skromne gradske priredbe, stvorena je manifestacija koja promoviše sve turističke, ali i privredne i kulturne potencijale i vrednosti ove severnobanatske sredine, koju poseti više desetina hiljada gostiju iz zemlje i inostranstva.
 
Tokom četiri dana, manifestacija nudi mnoštvo događaja. Tako će se u najvećoj gostinjskoj sobi u ovom delu Evrope naći banatski fruštuk sa specijalitetima tog kraja, kulturno-umetnička društva će se nadmetati u prikazivanju svog programa, a maskirani predškolci biće prava atrakcija kad njih 500 krene da defiluje gradom i to obučeni u plodove jeseni. Sastavni deo manifestacije su i izložbe, dečije igre sa ludajom, sportski susreti, a neizostavni su i večernji koncerti koji upotpunjuju program manifestacije. 
 
Ipak, kako je fokus čitave manifestacije na ludaji, glavna atrakcija je njihovo merenje i proglašenje najteže i najduže ludaje. Da su rezultati takmičenja ozbiljni čak i za Ginisa, najbolje svedoče mere. Pamti se da je najteža izmerena ludaja 2019, bila teška čak 639,5 kg a najduža – 394,5 cm! 
 
Da li će ove godine neko oboriti rekord – saznaćete iz prve ruke ako prihvatite poziv gostoljubivih Kikinđana da puna četiri dana zajedno s njima uživate u „36. Danima ludaje”. 
 

 

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...