U Dubaiju otvoren najviši "beskrajni" bazen na svetu

07. May 2021
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Impresivan „beskrajni“ bazen, najviši na svetu, otvoren je u odmaralištu Address Beach u Dubaiju. Kao što je obično slučaj u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, bazen je, kao i neboderi na kojima se nalazi, odmah postavio svetske rekorde.

Malo je osećanja poput kupanja na otvorenom, pod plavim nebom koje se proteže sve do horizonta - a sada to u Dubaiju možete da uradite na skoro 300 metara nadmorske visine. Da je najviša na svetu, potvrđuje i Guinnessova titula rekorda.

Nazvan najvišim „beskonačnim“ bazenom u zgradi, krovni bazen novootvorenog odmarališta Address Beach nalazi se na nadmorskoj visini od 293,9 metara.

Bazen, dugačak 94,84 metra i širok 16,5 metara, skoro je dvostruko duži od bazena olimpijske veličine, a panoramski pogled na potpuno novi točak Ain Dubai i beli pesak plaže Jumeirah je veličanstven.

Bazen je otvoren samo za goste hotela starije od 21 godine. Koliko god sve ovo bilo impresivno, to nije ni jedini Guinnessov rekord koji ovo odmaralište drži.

Adress Beach Resort, zajedno sa Address Beach Residences, ima dve kule koje su povezane u njihovoj bazi i opet „nebeskim mostom“ od 63. do 77. sprata, piše CNN.

Skibridge, u kojem se nalaze luksuzni apartmani, naime ima najveći prostor na svetu u koji se može useliti (294,3 metra).

Ovaj kompleks plaža, poznat kao Jumeirah Gate, otvoren je u decembru 2020. godine i još je jedan upečatljiv arhitektonski dodatak području Jumeirah.

Uostalom, često se čini da se nijedna turistička atrakcija u Ujedinjenim Arapskim Emiratima ne usuđuje otvoriti svoja vrata, a da nema bar jedan svetski rekord.
 

Izvor: Klix.ba

Comments (0)

Connected news

Tourism
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Tourism
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...