Turistički vaučeri: Najveće interesovanje za Zlatibor

07. August 2017

Najveće interesovanje za korišćenje besplatnih vaučera ove godine vlada za odmor na Zlatiboru, gde je do sada podeljeno 10.640 vaučera, što je za 80 odsto više u odnosu na 2016. godinu, saopšteno je iz turističke organizacije Zlatibor.

Prošle godine u sistemu vaučera bila su 33 ugostiteljska objekta na toj planini, dok je ove godine taj broj povećan na 56.

Akcija korišćenja besplatnih vaučera, koja će ove godine trajati do 15. oktobra, ne samo da će produžiti sezonu na Zlatiboru, već će u velikoj meri uticati na ukupan porast turističkog prometa.

Direktor TO Zlatibor Vladimir Živanović izrazio je zadovoljstvo zbog porasta broja gostiju i ostvarenih noćenja na Zlatiboru i istakao da je to još jedan od pokazatelja dobrog rada turističke privrede Zlatibora.

Prema zvaničnim statističkim podacima, Zlatibor je u prvoj polovini ove godine ostvario promet od oko 98.000 turista i 360.000 noćenja, što je rezultat velikih ulaganja u nove sadržaje, marketing i promociju, ali i kvaliteta turističke ponude Zlatibora.

Akciju dodele besplatnih vaučera za odmor u Srbiji, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sprovodi treću godinu za redom.

.....

Otvorena sportska hala u odmaralištu „Golija"


Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić otvorio je novu sportsku halu u dečjem odmaralištu "Golija” na Zlatiboru, u koju je uloženo 34 miliona dinara.

Ljajić je tom prilikom istakao da je namera bila da se to odmaralište pozicionira kao važna destinacija za razvoj školskog turizma, kao i da se privuče što više dece i sportista mlađih kategorija, dodavši da je u planu izgradnja saune, slane sobe, teretane i dečje igraonice, čime će se zaokružiti turistička ponuda.

- Vlada Srbije je u protekle dve i po godine ovde investirala 130,5 miliona dinara i planiramo nova ulaganja u poboljšanje turističke infrastrukture i ukupne ponude Zlatibora - naglasio je potpredsednik Vlade.

Izvor: Tanjug

Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...