Turistički forum Srbije od 26. do 28 septembra u Vrnjačkoj Banji

19. September 2022
Image by congerdesign from Pixabay
Image by congerdesign from Pixabay

Povodom predstojećeg Turističkog foruma Srbije koji će se održati u Vrnjačkoj Banji od 26. do 28 septembra, predsednik Opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović sastao se sa Marijom Labović, direktorkom Turističke organizacije Srbije, prenosi portal krug.rs.

– Tradicionalno, Turistička organizacija Srbije organizuje Turistički forum na kome učestvuje oko 300 učesnika, koji su zaposleni u lokalnim turističkim organizacijama u Srbiji. To je ujedno i način da obeležimo 27. septembar Svetski dan turizma. Pošto je Vrnjačka Banja kao turistička destinacija u samom vrhu po broju noćenja i dolasku turista, to je bio razlog i naše odluke da se ovde održi Turistički forum. Jer, mi imamo i dobru saradnju sa Turističkom organizacijom Vrnjačke Banje, sa opštinom, predsednikom opštine i njegovim saradnicima. Uspešan nastup možemo da napravimo samo u partnerstvu i to ćemo dalje činiti – pojasnila je Marija Labović.

Na sastanku je bilo reči i o zajedničkim promotivnim aktivnostima na inostranim tržištima. Boban Đurović je rekao da je Vrnjačka Banja u prethodnom periodu sama tražila svoja tržišta.

– Upoznali smo direktorku Labović sa našim promotivnim aktivnostima koje smo sprovodili i van Srbije. Mi nemamo popularnost tamo, u smislu da su destinacije uređene, konkurentne i često bolje i lepše uređene od nekih u drugim državama gde odlaze strani gosti. Mi smo kao lokalna samouprava nastojali da napravimo korak napred, da pokažemo da je Srbija drugačija od njihovog viđenja. Zaključili smo da je dobro da Vrnjačka Banja nastupa zajedno sa Turističkom organizacijom Srbije na tržištima koja ciljamo, mislim da ćemo u tome uspeti i zahvaljujem se direktorki Labović na poseti i razgovorima koje smo vodili u interesu daljeg razvoja turizma u Vrnjačkoj Banji i Srbiji – rekao je Boban Đurović, predsednik Opštine Vrnjačka Banja.

Izvor: krug.rs

Last comment

Petar Petković
Thursday , 22.09.2022. 20:20h
Recommendation:
0
+
0
-
Dobrodošli na najlepše mesto u Srbiji
Biljana Ostojić
Thursday , 22.09.2022. 20:05h
Recommendation:
0
+
0
-
Ako živu glavu iz ovog mesta izvučete, smatrajte se genijalnim i snalažljivim. Prvo ćete morati da promenite razbojnički i izuzetno prgav mentalitet naroda u ovoj kasabi pre bilo kakvog pomaka na bolje, a kamoli u turizmu. Nema tu poboljšanja za 1000 godina.

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...