Turističke organizacije Novog Sada i Subotice potpisale protokol o saradnji

08. October 2018
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

Drugog dana Međunarodnog sajma turizma u Novom Sadu, 5. oktobra, Turistička organizacija Novog Sada potpisala je sa Turističkom organizacijom Subotice sporazum o saradnji, sa ciljem povezivanja ove dve turističke destinacije.

Kako su prilikom potpisivanja sporazuma naveli direktori ove dve organizacije, Branislav Knežević i Aleksandar Medaković, ove dve destinacije su povezane autoputem i za samo jedan sat turisti mogu uživati u veoma raznovrsnoj i bogatoj ponudi koju im pružaju ova dva vojvođanska grada.
 
Oni su istakli da je za saradnju, pored potpisivanja protokola, važno uraditi zajedničku promotivnu turističku brošuru, u kojoj bi se našli brojni predlozi za boravak u ova dva grada, a sa ciljem produžetka boravka turista u našoj zemlji.

Kako je direktor TONS-a naglasio, ova godina bila je "izuzetno povoljna za Novi Sad". Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Srbije, na teritoriji Grada Novog Sada u periodu januar – avgust 2018. godini ukupno je boravilo 136.401 turista što predstavlja porast u odnosu na isti period (januar – avgust) prethodne godine za 9,2%. Prema istom izvoru u periodu januar – avgust 2018. godine ukupno je ostvareno 298.371 noćenja što predstavlja porast od 24,7%. Od toga domaći turisti su ostvarili 98.725 noćenja (+27,5%), a strani 199.646 (+23,3%).
 
Prema podacima dobijenim od strane smeštajnih kapaciteta, u Novom Sadu su u avgustu 2018. godine najviše noćenja ostvarili turisti iz Srbije, zatim iz Nemačke, Hrvatske, Kine, Slovenije, Grčke, Izraela, Holandije, Poljske. Po noćenjima turista prve tri vanevropske zemlje su Kina, SAD i Australija.

Izvor:
021.rs

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Tourism
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Tourism
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....