Turistička ponuda Srbije na sajmu turizma u Moskvi

13. March 2019

Aktivni odmor i planinski centri, jake kulturne veze između Rusije i Srbije, ukusna hrana, kvalitetne banje, ovogodišnji su adut Turističke organizacije Srbije na najvećem ruskom sajmu turizma koji je otvoren 12. marta u Moskvi.

MITT je jedna od pet najznačajnijih turističkih berzi na svetu, koju poseti 22.000 profesionalaca. TOS ove godine posebnu pažnju poklanja aktivnom odmoru, koji je izuzetno popularan u Rusiji, kao i sportskom ribolovu, kojim se u najvećoj zemlјi sveta bavi više od dva miliona lјudi.

Uoči sajma, TOS je u čuvenom Art-klubu „Rukav“, uz pogaču i so, šlјivovicu i srpsko vino, predstavio novine u turizmu naše zemlјe. Konferenciji je prisustvovalo preko 50 ruskih novinara i organizatora putovanja, kao što su Komsomolјskaja pravda, National Geographic, Argumenti i fakti, Tur biznis, Vedi Tur, Vand i Paks. Ovom prilikom, vajar Aleksandar Iumijanovič Rukavišnjikov predstavio je projekat spomenika osnivaču prve srpske države, Stefanu Nemanji, koji će se nalaziti na beogradskom Savskom trgu.

Srbiju godišnje poseti više od 50.000 turista iz Rusije koji važe za najplatežnije goste. Koliko su Srbiji važni turisti iz Rusije najbolјe govori podatak da država subvencioniše turističke agencije koje ih dovode - 30 evra po ruskom gostu.

Na štandu Srbije, osim animatora obučenih u šumadijsku nošnju, turističku ponudu naše zemlјe predstavljaju i Turistička organizacija Beograda, JP „Skijališta Srbije“, „Er Srbija“, specijalne bolnice „Merkur“ iz Vrnjačke Banje i „Gornja Trepča“, kao i agencije „Apelsin“, „Glob metropoliten“, „R turs“, „Luna travel“, „Ekspiriens pro travel“.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...